Abonnementsartikel

Assens Forsyning A/S genoptager arbejdet med at renovere kloakkerne til regnvand og spildevand i det centrale Haarby. Projektet har stået stille siden udgangen af juli, hvor den ansvarlige entreprenør indstillede arbejdet og alle sine aktiviteter.

Borgerne i Haarby kan glæde sig til at arbejdet med at renovere kloakkerne til 130 ejendomme i den centrale del af byen og med at anlægge regnvandsbassiner, der skal håndtere fremtidens stigende mængder nedbør, snart genoptages.

Arbejdet blev ufrivilligt sat i bero i slutningen af juli, da den ansvarlige entreprenør, Michaels Maskinstation fra Brylle, så sig nødsaget til at indstille arbejdet og siden blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Odense. Efterfølgende har Assens Forsyning A/S forhandlet med de involverede om at kunne fortsætte arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i første omgang aftalt, at Marius Pedersen A/S overtager en mindre del af opgaven og blandt andet færdiggør regnvandsbassinet ved de grønne områder og stisystemet nær Haarby Stadion. Det er her det afbrudte arbejde har været mest synligt og det er her borgerne i Haarby gerne vil kunne færdes, uden at være generet af udgravninger og afspærrede områder, fortæller projektingeniør Birgitte Schmidt Hansen.

rich-media-2
I juli så den ansvarlige entreprenør sig nødsaget til at indstille arbejdet med at renovere kloakkerne i Haarby. Nu tager en ny over og færdiggør regnvandsbassinet nær de grønne områder og stisystemet ved Haarby Stadion. Foto: Assens Forsyning A/S.

Den resterende entreprise, der omhandler gravearbejde i byens gader samt renovering og opdatering af kloakkerne til regnvand og spildevand, er sendt i udbudt igen. Det er sket efter de regler, der gælder i Udbudsloven.

- Vi håber at finde en ny entreprenør efter efterårsferien i uge 43, som kan fortsætte arbejdet i løbet af efteråret, oplyser Birgitte Schmidt Hansen.