Abonnementsartikel

En ny løsning skal hjælpe med at overvåge de enkelte kabeltromler, så man præcist ved, hvor tromlerne er, og hvor meget kabel der er brugt.

Prysmian Group introducerer Alesea, som de selv kalder en kabeltromle evolution.

Alesea er en digitale løsning til lagerstyring af store kabeltromler. Via Alesea er aktuel og præcis information om kabelaktiver altid tilgængelig online. Ned til hvert aktivs geografisk placering, status, historik, anvendelse og håndteringsbetingelse. Løsningen oplyser også, når der sker handlingsbaseret ændringer til aktiver. Alesea er baseret på en indbygget enhed i hver tromle, der inkluderer en GPS-tracker, miljøsensor, bevægelsesdetektor og global mobildækning. Den indhentede data samles og vises på en cloud-baseret platform, der kan oplyse om kabelforbrug, restlængder, transport og sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I udviklingsprocessen er over 1000 Alesea-tromler testet på tværs af syv lande, og løsningen er nu klar til distribution.

Aktiv kabelmåling

Alesea registrerer ved hjælp af en bevægelses-sensor hvor meget kabel, der er på en tromle og opdaterer automatisk lageroversigten i real-time. Fuld historik for begivenheder og placering for hvert aktiv kan ligeledes ses.

Alesea hjælper med at øge lagereffektiviteten ved at forbinde oplysninger om kabelforbrug med anvendelse. Dertil giver løsningen besked om kabelmangler, så unødvendige forsinkelser til indkøb og lager kan undgås.