Abonnementsartikel

En fredet klit i Skagen blev natten til lørdag fjernet.

Natten til lørdag har der været arbejde i gang på stranden ved Skagen. Men arbejdet var ikke helt efter bogen. En 85 meter lang klitrække er blevet noget mindre, da ukendte folk har valgt at skrælle toppen af og skubbe sandet ned på stranden. Det skriver TV2.

Området er fredet, og gerningen har vakt forargelse i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er faktisk vred og indigneret. Jeg synes, det er total mangel på respekt for vores alles ejendom og mangel på respekt for naturen, og jeg synes, det er hovedet under armen, at nogen kan finde på at begå sådan nogle ulovligheder, siger borgmester Birgit Hansen (S) fra Frederikshavn Kommune til mediet.

Kommunen har nu anmeldt hærværket til politiet. Hvem, der har fjernet sandet, og hvorfor vides ikke. Men klitten skal genetableres, og da man risikerer at sandet blæser væk igen, skal man også genetablere beplantningen. Marehalmen, som indtil nu har holdt klitten i skak, er også gravet fri, så derfor vil det tage tid, før klitten igen ser ud som før.

- Hvis man forestiller sig, at der er nogen, der synes, at de ligger lidt i vejen, og man gerne vil have en god udsigt - det siger jeg ikke, det er, men hvis det er det - så er det jo totalt hul i hovedet og en stakket frist, for vi fører sandet tilbage. Det tager lang tid, og det bliver dyrt, og finder vi synderen, så vil vedkommende få en stor regning, siger Birgit Hansen til TV2.