Abonnementsartikel

Københavns Politi har i dag anholdt fem personer fra håndværksvirksomheder, der er mistænkt for omfattende moms- og skattesvig i en stor aktion i Storkøbenhavn og Sverige.

Fem mænd i alderen 29 til 58 år er i dag blevet anholdt i en anholdelses- og ransagningsaktion på en række privatadresser og en virksomhed i Storkøbenhavn og Sydsverige. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den omfattende efterforskning og dagens aktion er sket i et samarbejde mellem Københavns Politi, SØIK, Rigspolitiets NC3 og svensk politi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem personer er mistænkt for at have unddraget det offentlige et tocifret millionbeløb i moms og skat gennem en række håndværksvirksomheder.

- Vi har desværre efterhånden stor erfaring med denne form for sager om organiseret økonomisk kriminalitet. Disse kriminelle opretter komplicerede virksomhedsstrukturer, hvis formål er at svindle statskassen for vores alles skattekroner, siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Kædesvig og sort arbejde

- Den konkrete fremgangsmåde vil jeg ikke kommentere. Men det bevæger sig i retning af kædesvig og sort arbejdskraft, fortæller politikommissær i Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet Torben Frederiksen til Ekstra Bladet.

Tre af de fire mænd, der blev anholdt i Danmark, vil blive fremstillet i Dommervagten i København senere i dag med krav om varetægtsfængsling. Den femte person, der blev anholdt i Sverige, vil blive begæret udleveret.

Der resterer et betydeligt efterforskningsarbejde, og det kan ikke udelukkes, at der vil komme flere anholdelser eller sigtelser, oplyser politiet.