Abonnementsartikel

Udlejningsvirksomheden GSV sælger igen en afdeling fra. Denne gang er det pavillonforretningen, som overtages af Temporary Space Nordics.

Det er to velfungerende og profitable forretningsenheder, GSV nu tager afsked med. Salget sker som led i en strategi om at koncentrere fokus yderligere på kerneforretningen inden for udlejning af materiel til bygge-og anlægsbranchen, lyder forklaringen i en pressemeddelelse fra GSV.

- Det er en strategisk beslutning, at stillads og pavilloner ikke er en del af den service, vi vil være markedsledende på i fremtiden. Vores kernekunde gruppe ligger et andet sted, og der er i dag meget lidt synergi mellem de frasolgte forretningsområder og vores egentlige kerneforretning. Vi er glade for, at vores medarbejdere nu kommer til at indgå i virksomheder, der er 100 procent fokuserede på henholdsvis stillads og pavillon. Vi skaber således mulighederne for, at de kan udvikle og forløse det forretningsmæssige potentiale yderligere, siger Dan O. Vorsholt, administrerende direktør i GSV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste uge meddelte GSV, at stilladsforretningen er solgt til Solrød Stilladser.

Skærpet fokus

I forhold til frasalget af pavillonforretningen er det et voksende forretningsområde, som kræver en fokuseret ejer, der kan indfri vækstpotentialet, som er stort i Danmark.

- Det kræver et specialiseret forretningsfokus at indfri det fulde potentiale, hvor pavillonforretningen er voksende både i Danmark og i resten af Norden. Men i dag har vi ganske enkelt meget få kunder fra det kundesegment, som går igen i vores kerneforretning. Derfor vælger vi at skærpe vores eget fokus, når vi taler udlejning til bygge og anlægsbranchen, forklarer Dan O. Vorsholt.

Salget til Temporary Space Nordics er betinget af godkendelse hos konkurrencemyndighederne og begge parter forventer at få godkendt og "lukket handlen" i slutningen af året. Frasalget giver GSV et stærkere strategisk fokus og mulighed for at investere yderligere i virksomhedens ambitiøse vækststrategi. En strategi som de seneste år er styrket markant gennem investeringer i nyt materiel, strategiske opkøb af konkurrenter og øget digitalisering.

- Vi har de seneste år fulgt en ambitiøs plan, som har rykket os tættere på vores kunder. Vi skaber partnerskaber ude på byggepladserne og driver samtidig en positiv udvikling gennem investeringer i bæredygtigt materiel. Frasalget handler i korte træk om, at vi fokuserer helt ind på det, der giver mest værdi for vores kunder i dag og i fremtiden, siger Dan O. Vorsholt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke flere frasalg

GSV vil stadigvæk tilbyde letvogne, rullestilladser, moduler og container til byggepladser, ligesom at virksomhedens egen modul-fabrik i Vamdrup vil fortsætte. Med frasalget af de to forretningsområder har GSV nu den ønskede organisatoriske form.

- Vi sælger ikke mere fra. Til gengæld forventer vi flere investeringer i vores nuværende forretning, hvor vi sammen med vores kunder vil drive en positiv udvikling og investere i bæredygtige byggepladser og materiel, slutter Dan O. Vorsholt.