Abonnementsartikel

Et paradigmeskifte kalder ledelsen en omstrukturering, som ser nedlæggelsen af op mod 140 funktionærstillinger.

MGO-pladesagen var hård ved MT Højgaard A/S. Meget hård. Men selv om man tilsyneladende er ved at få vendt skuden, betyder det ikke, at det er sket uden sværdslag.

Det kan man se i en selskabmeddelelse onsdag, hvor virksomheden løfter sløret for en omstrukturering, der ser nedlæggelsen af op mod 140 funktionærstillinger i primært stabs- og støttefunktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man venter at reducere selskabets omkostninger med nær 150 millioner kroner årligt. Heraf kommer cirka 110 millioner fra reduktioner i lønomkostningerne, mens små 40 millioner kommer fra øvrige omkostningsreduktioner. Den fulde effekt af afskedigelserne ventes at indtræffe i 2021.

Selskabet kalder selv reaktionen et "paradigmeskifte", der skal styrke fokus på produktionen, øge effektiviteten og styrke konkurrencekraften yderligere ved blandt andet rykke samme stabs- og støttefunktioner tættere på projekterne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra MT Højgaard i skrivende stund i forhold til, hvad man gør for at sikre de snart tidligere medarbejdere.