Abonnementsartikel

Udlejningsvirksomheden skal levere i alt ni byggekraner til metroens forlængelse i Sydhavnen.

I slutningen af september i år åbnede Københavns nye metrolinje M3 Cityringen. Men det betyder ikke, at arbejdet med metroen er slut. Allerede for et år siden gik arbejdet med en udvidelse af M4 linjen til Københavns Sydhavn i gang.

Opgaven er lagt i hænderne på det tysk-franske konsortium TUNN3L JV, der skal anlægge de to gange 4,5 kilometer tunneler samt de fem underjordiske metrostationer. Projektet forventes færdig i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bare fordi slutresultatet primært vil være at finde under jorden, betyder det ikke, at man ikke skal arbejde i højden under anlægget af metroprojektet. Til det skal Ajos levere i alt ni Potain-byggekraner til projektet.

- Metroen er et meget stort og prestigefyldt projekt, som vi i Ajos er glade for at kunne bidrage til, siger Steffen Nørregaard Larsen, salgschef i Ajos.

rich-media-2
Ajos' kranmontører er netop nu ved at opsætte kran nummer tre. Pressefoto.

- Vi har haft en lang og grundig dialog med TUNN3L, hvor vi har været nede i alle detaljer omkring lejen af de ni kraner. Det er ikke hver dag, vi underskriver en tilsvarende sag. Det har været en interessant og spændende udfordring, siger Steffen Nørregaard Larsen.

Kran nr. tre rejser sig

Kranerne er enkeltvis udlejet for en periode mellem 18-29 måneder. Det drejer sig om Potain kraner model 485 og 560, der kan løfte 20-25 tons.

- De vil blive anvendt på alle byggepladser tilknyttet projektet. De skal ikke løfte selve boremaskinen, men de skal blandt andet håndtere alle de mange betonelementer, som skal forme tunnelrørene, hvor metroens tog skal køre, forklarer Carsten Vad, montageleder og teknisk konsulent i Ajos.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Kranerne har en løftekapacitet på 20-25 ton. Pressefoto.

Potain-kran nummer tre i leveringen er i skrivende stund ved at blive stillet op i Sydhavnen.

Ajos har tidligere udlejet kraner til store og omfattende byggerier. Blandt andet leverede de 18 kraner ved byggeriet af Aalborg Sygehus, så volumen er ikke et problem for udlejningsvirksomheden.