Abonnementsartikel

Italieneske Itineras arbejdsmiljø er i sørgelig forfatning. Det viser 102 påbud fra Arbejdstilsynet.

På et samråd i går, fastslog beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at arbejdsmiljøet på byggeriet af den nye Storstrømsbro "ganske enkelt ikke er i orden".

Det kunne ministeren konkludere på baggrund af de i alt 102 påbud, Arbejdstilsynet har præsenteret for ledelsen af byggekonsortiet SBJV siden brobyggeriets begyndelse i 2018. De seneste 34 påbud er dog kommet til siden 25. oktober, da der senest blev skrevet om arbejdsmiljøet på broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her var der "kun" tale om 68 påbud - heriblandt tre forbud, der blev meldt til politiet. I den forbindelse udtalte Christian Lemvigh, talsperson for Storstrøms Bridge Joint Venture, til Sjællandske:

"68 påbud er for mange". Men antallet af påbud har tilsyneladende ikke affødt den fornødne reaktion fra konsortiet. Derfor gårsadagens samråd.

Væk med italienerne

Her meldte Enhedslisten ud, at man ønskede at sætte SBJV fra bestillingen grundet deres ringe performance på arbejdsmiljø. Ordfører Christian Juhl udtalte ifølge Fagbladet 3F:

"Vi advarede allerede dengang mod at bruge de firmaer, og vi sagde, at det ville give problemer. Nu må vi sætte en rød streg og sige, at der ikke skal eksperimenteres mere med 200 bygningsarbejderes liv og helbred på Storstrømsbroen", lød det.

Det drastiske skridt ønskede Peter Hummelgaard, dog ikke at kommentere. I stedet skød han spørgsmålet til hjørne ved at tage initiativ til et møde med transportministeren, partifællen Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SBJV ønskede ikke at kommentere Enhedslistens ønske om at udelukke virksomheden fra brobyggeriet.