Abonnementsartikel

De Danske Bilimportører glæder sig over, at dette års salg af nye varebiler ser ud til at nå samme niveau som sidste år.

- Det er opløftende at se, at salget af varebiler når det samme niveau som sidste år. Dette indikerer at erhvervslivet er sundt, og at der er en klar efterspørgsel efter mere arbejdskraft.

Sådan lyder vurderingen fra direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, efter at den seneste statistik over salget af nye varebiler er blevet offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I november kom der 3.000 nye varebiler ud på de danske veje. Dette er ganske vist en nedgang på 6,3 procent i forhold til samme måned sidste år.

Men med kun en enkelt måned tilbage af 2019 er der kommet 30.275 nye varebiler på vejen, hvor der sidste år i samme periode kom 31.116.

- Det svarer til en difference på blot 2,7 procent. Dermed er varebilsalget meget på niveau med 2018, både i november såvel som for år til dato, lyder det fra Gunni Mikkelsen.

Månedens højdespringer var Ford Transit Custom, som gennem hele 2019 har holdt et solidt forspring. Mercedes-Benz Vito ligger på andenpladsen med lidt under det halve salg, og Mercedes-Benz Sprinter ligger lige i slipstrømmen af denne.