Abonnementsartikel

Planerne om en cykelbro hen over banelegemet kunne realiseres for 26 millioner, hed det sig engang. Det var en regnefejl. Broen har nu vist sig at blive cirka dobbelt så dyr, og planerne bliver derfor opgivet.

Ønsket om en supercykelstibro hen over banelegemet ved Esbjerg Banegård bliver ikke opfyldt denne jul, ja faktisk slet ikke i det hele taget. Prisen vil nemlig blive at for høj. Det fortæller jv.dk.

Oprindelig anslog rådgivningsfirmaet Cowi broens samlede pris til cirka 26 millioner kroner. I den pris var blandt andet rådgiverbistand og et tilskud på 10 millioner kroner fra en statslig supercykelstipulje medregnet. Men nu viser nye både beregninger fra Cowi og et forgæves udbud, som Esbjerg Kommune måtte annullere tirsdag, at prisen for at realisere brobyggeriet vil blive omtrent det dobbelte af den antagede pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt i alt vil selve byggeriet af broen blive 20 millioner kroner dyrere end forudsat i Cowis beregninger, og den samlede regning for projektet vil ende på omkring 53 millioner kroner, så det er helt urealistisk at etablere broen, som sagerne står, siger borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) til jv.dk. Han føjer også til:

- Vi kunne have stoppet processen langt tidligere, hvis vi havde vidst, hvad projektet ville løbe op i. Da buddene kom ind fra entreprenørerne, fik vi jo også syn for sagen, og vi har tirsdag klokken 12.00 meddelt dem, at udbuddet annulleres. Der er ikke en krone mere i det kommunale budget.

Borgmesteren forventer, at Cowi giver et kraftigt nedslag i rådgiverregningen grundet regnefejlen.