Abonnementsartikel

Maskinforretningens årsregnskab viser fremgang i indtjeningen og stabil omsætning.

Mens bruttofortjenesten nogenlunde landede i samme niveau som sidste år, så lykkedes det for S.D. Kjærsgaard A/S med hovedsæde i Frejlev at forbedre indtjeningen.

Virksomheden landede i seneste forskudte regnskabsår et resultat før skat på 3,750 millioner kroner før skat mod 2,188 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

S.D. Kjærsgaard fortæller, at man har en soliditetsgrad på 38,9 procent mod 29,7 procent året før, grundet reduktion i varelagrene og debitormassen. Samtidig er lønomkostningen reduceret.

- Vi har optimeret, og fået forankret en stærk ledergruppe, der i høj grad sammen med et super kompetent personale skal have æren for forbedringen i årets resultat, med et stærkt fokus på kunde- og medarbejder tilfredshed læses tydeligt, siger direktør Palle Kjærsgaard.

90 års jubilæum

For entreprenørmaskiner importerer og forhandler virksomheden i hele Danmark blandt andet mærker som Case Construction med sine rødder i USA tilbage fra 1842, Dieci teleskoplæssere og Promove hydraulikværktøjer fra Italien og Mikasa kompaktionsmateriel fra Japan.

I 2018 etablerede virksomheden afdeling på Sjælland, da halvdelen af entreprenør-maskinmarkedet ligger netop her, et potentiale den nordjyske maskinhandel vil have en større bid af i 2020.

Virksomheden har i regnskabsåret påbegyndt en yderligere udvidelse på Sjælland i hovedstadsområdet, med opførsel af et showroom, der forventes at stå færdigt i foråret 2020, som også er året hvor virksomheden kan markere 90 året for grundlæggelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover egne afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet og Karlslunde med salg og service har S.D. Kjærsgaard også et net af forhandlere med hvem der samarbejdes omkring salg og service af produkterne.

Virksomheden forventer en moderat vækst i aktivitet for 2019/20 og et forbedret resultat i forhold til 2018/19 regnskabet fremgår det af årsrapporten.