Abonnementsartikel

Emnerne spænder vidt, når man kigger på nogle af de mest læste artikler i 2019 på Maskinteknik.

Vi kan på Maskinteknik se tilbage på et år med masser af nyheder fra ind- og udland. Her giver vi et tilbageblik på nogle af de historier, som vores læssere har klikket allermest på.

Grus i maskineriet

I efteråret besøgte vi entreprenørfirmaet Gorm Hansen fra Roskilde. Turen gik nærmere bestemt til Nærheden - Hedehusenes nye bydel - hvor en ny maskine blev vist frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaets smed havde fået til opgave at finde på noget, så arbejdet med at anlægge grusstier kunne gøres lidt smartere.

Rod med tilladelserne

Regler er der nok af. Men når der er regler, er det som oftest en god idé at følge dem.

Et par historier om nogen, som ikke helt har fulgt reglerne til punkt og prikke, har været nogle af årets mest læste.

Den ene bringer os til Nordjylland. Her anmeldte en lokal entreprenør Brønderslev Kommune for at udføre kloakarbejde, som kræver autorisation. Sådan en havde kommunen bare ikke, og derfor fik de et rap over nallerne. Og det var faktisk anden gang, Brønderslev Kommune ikke have helt orden i det med kloakreglerne.

Den anden historie i den kategori er fra landsbyen Landerslev ved Frederikssund. Her har et grusgravsfirma været lidt for flittige med at indvende materialer. Selvom Region Hovedstaden var bekendte med, at firmaet indvandt mere materiale end tilladt, var det først i forbindelse med mediedækningen, at de skred ind med en politianmeldelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedbryder rydder gaden

Nedrivningsfirmaet Hvidberg har fået en af de større opgaver i Thisted. Her har det lokale slagteri Tican gennem en årrække opkøbt huse på en vej langs slagteriet.

Nu skal der udvides, og de mange huse skal derfor væk. Vi var forbi det store projekt, som direktør Flemming Hvidberg sammenligner med en samlebåndsopgave.

Ny attest til den gamle firmabil

Nye regler giver ofte bøvl til menigmand. I sommers skulle alle varebiler have en ny attest, ellers risikerer ejeren at få en hilsen fra myndighederne.

Det ville mange gerne lige læse lidt mere om, og hvis man nu sidder med forhøjet puls, kan man læse artiklen her, for at finde hoved og hale i de nye attestregler.

Gammel dame var yderst populær

Årets mest læste historie var på ingen måde en nyhed. Tværtimod. I Dankalks brud ved Aggersund har et ordentligt skur af en gummihjulslæsser tøffet rundt siden 1986.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi kiggede forbi for at se den gamle dame i aktion, og fik du ikke læst historien om den 92 ton tunge Komatsu, så tjek den ud her.