Abonnementsartikel

Landsretten har idømt entreprenørvirksomhederne H. Skjøde Knudsen Jorton bøder på tilsammen fem millioner kroner for at have delt priser på udbud. Byretten frifandt begge parter for godt et år siden.

Tirsdag har Østre Landsret afsagt dom i en sag om prisudveksling på et udbud mellem de to konkurrenter H. Skjøde Knudsen fra Odense og aarhusianske Jorton.

Det skriver fyens.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I december 2018 blev virksomhederne frifundet i byretten, men Østre Landsret var altså af en anden opfattelse. Skøjde straffes med en bøde på to millioner kroner, mens Jorton skal betale tre millioner kroner. Anklageren havde krævet bøder på henholdsvis ni og 10 millioner kroner. Derudover gik anklagemyndigheden efter fængsel på otte og seks måneders fængsel til to personer, men de slap med bøder på 75.000 og 50.000 kroner.

Skøjde har tidligere forklaret, at de har lånt priser af Jorton i udbud, som de ikke havde intentioner om at byde på "for alvor." Det er samme forklaring, som man så flere gange fra en lignende sag i nedbryderbranchen.

Dommen falder på baggrund af tre sager med prisudveksling. I 2012 skete de første to udvekslinger - begge på udbud fra Syddansk Universitet, hvor Jorton var billigst i begge tilfælde af de to dømte virksomheder.

Tredje sag er fra august 2013, hvor Skøjde var 50.000 kroner billigere end Jorton på en murerentreprise for omkring 1 million kroner. TV2 Fyn skriver, at ingen af de to virksomheder vandt nogen af licitationerne.