Abonnementsartikel

Hans Møller Vej- og Parkmaskiner blev oprindeligt nævnt som en del af sagen om bestikkelse i Aarhus Kommune Teknik og Miljø. Virksomheden er ikke blandt de tiltalte, men det er en bittersød fornemmelse, ejer Hans Møller sidder tilbage med.

Det har haft alvorlige konsekvenser for Hans Møller Vej og Parkmaskiner, at Støvring-virksomheden har været nævnt i bestikkelsessagen fra entreprenørafdelingen i Aarhus Kommune. Det fortæller ejer Hans Møller.

- Omsætningen er siden sagens start halveret, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Hans Møller, har sagen haft direkte konsekvenser i forhold til virksomhedens egne leverandører.

- Vi har mistet et agentur. Det var med den begrundelse, at de ikke ønskede at være nævnt i nogen forbindelse med sagen fra Aarhus, siger Hans Møller.

30. december tikkede en besked ind i Hans Møllers e-Boks. Her kunne han læse, at anklagemyndigheden ikke rejser tiltale mod ham. Men han kan ikke forstå, at det har taget mere end tre år.

- Det kunne de have skrevet to uger efter, mener Hans Møller.

Sponsor i omtalt badmintonklub

En ledende medarbejder i Aarhus Kommunes entreprenørafdeling blev for omkring tre år siden fyret og politianmeldt, efter Århus Stiftstidende bragte en række artikler om personlige gaver til afdelingschefen, ligesom flere af leverandørerne til afdelingen skulle have ydet sponsorater til badmintonklubben Triton Aalborg. Her var afdelingschefen bestyrelsesmedlem og en del af klubbens sponsorudvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans Møllers firma har også ydet et sponsorat til badmintonklubben.

- Jeg har selv spillet badminton i klubben i mine unge dage. På daværende tidspunkt havde vi en sekretær, som spillede i klubben, og den vej gav vi et sponsorat på 5000 kroner, siger Hans Møller.

Men den kommunale afdelingschefs rolle i klubben, havde ikke noget med sagen af gøre, lyder det.

- Jeg anede ikke, at han havde noget med klubben at gøre. Jeg kendte knap nok manden. Jeg handlede stort set altid med en værkfører og ikke afdelingschefen, siger Hans Møller.

Man sælger, når nogen spørger

Et andet kritikpunkt i en revisionsrapport, som vi tidligere har beskrevet, er Aarhus Kommunes indkøb hos Hans Møllers virksomhed uden forudgående udbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvordan de vælger deres leverandører, blander jeg mig ikke i. Når nogen vil købe en maskine, så sælger man selvfølgelig en til dem, siger Hans Møller.