Abonnementsartikel

En planlagt cykelstibro i Esbjerg skulle oprindeligt have kostet kommunen 26 millioner. Den endelige pris beløb sig dog til over 50 millioner, og planerne blev droppet.

I Esbjerg havde politikerne sagt god for en bro hen over banelegemet. For 26 millioner kroner kunne cyklister på sikker vis krydse togskinnerne, men det viste sig, at der var en regnefejl i projektet. Det var rådgivningsfirmaet Cowi, der havde beregnet broens samlede pris, som inkluderede blandt andet rådgiverbistand og et tilskud på 10 millioner kroner fra en statslig supercykelstipulje.

Cykelstibroen viste sig i stedet at blive cirka dobbelt så dyr som først troet. Med ærgrelse måtte byrødderne på rådhuset opgive planerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt i alt vil selve byggeriet af broen blive 20 millioner kroner dyrere end forudsat i Cowis beregninger, og den samlede regning for projektet vil ende på omkring 53 millioner kroner, så det er helt urealistisk at etablere broen, som sagerne står, sagde borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) kort før jul til jv.dk.

Han udtrykte desuden forventning om, at Cowi ville give et kraftigt nedslag i rådgiverregningen grundet regnefejlen. Som forventet, så sket.

Dyr regnefejl

Cowi har nu erkendt, at de begik en alvorlig fejl i deres arbejde. Rådgivningsvirksomheden betaler derfor 2,4 millioner kroner tilbage til Esbjerg Kommune.

- Der er flere årsager til, at de samlede anlægsomkostninger overskrider budgettet. Den væsentligste skyldes, at Cowi begik fejl i den indledende projektering af den foreslåede broløsning. Det beklager vi over for både Esbjerg Kommune og borgerne. Det er ikke i overensstemmelse med vores sædvanlige standarder og praksis, siger Peter Hostrup Rasmussen, der er direktør for Cowis infrastrukturafdeling i en pressemeddelelse.