Abonnementsartikel

De sidste to af i alt tre DBL-deltagere er netop gået i gang på Skills, hvor de skal løse en række opgaver på to entreprenørmaskiner.

KØBENHAVN: Andendagen af DM i Skills er skudt i gang, og larmen fra hamre, save og tusindvis af mennesker fylder igen Bella Center.

Også på entreprenørmaskinerne er der igen aktivitet, hvor der fra morgenstunden er to DBL-deltagere i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jacob Risbjerg og Mikkel Egebjerg Hansen er gået i gang med at fejlfinde på henholdsvis Case-gummihjulslæsseren og JCB-rendegraveren. De har tre timer til at finde og løse diverse fejl på maskinerne, men der er sørget for, at de ikke kommer helt i mål.

Spændte deltagere

De to nyuddannede entreprenørmaskinmekanikere virker spændte, men lige inden start, glæder de sig mest til at komme i gang.

- Jeg er lidt nervøs, men jeg tager det, som det kommer. Jeg har ikke skruet i de to maskiner før, siger Mikkel Hansen.

Jacob Risbjerg, som har stået i lære hos Hydrema Ringsted, har tidligere fortalt til Maskinteknik, at han godt kan mærke lidt ekstra pres, da den første vinder af DBL var Hydrema-mand. Jacob Risbjerg var også til stede i går, hvor han dog ikke fik lov til at kigge den første deltager, Mikkel Hammerlund Nielsen, over skulderen.

- Jeg har selvfølgelig lige forsøgt at få lidt ud af ham, men det havde jeg ikke held med, siger Jacob Risbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Jacob Risbjerg skal i gang på begge maskiner fredag. Foto: Frederik Olsen.

Uventet fejl

Mikkel Hammerlund Nielsen har overstået sine to gange tre timers deltagelse i DBL. Torsdag formiddag arbejdede han med rendegraveren, hvor han gik tilfreds derfra.

Eftermiddagen gik ikke helt så godt.

- Jeg brugte lidt for lang tid på nogle af fejlene. Derudover var der også en fejl på maskinen, som ikke skulle have været der, så det distraherede mig også lidt, sagde han i aftes, da han netop havde forladt Case-maskinen.

Det var en sprunget sikring, som voldte ekstra problemer for Mikkel Nielsen torsdag aften. Om fejlen var opstået før eller under hans arbejde, er ikke til at sige. Men deltageren fik forlænget sin tid på maskinen, så konkurrencen igen kan være mere lige.