Abonnementsartikel

Forsinkelsen af den langsigtede infrastrukturplan er ved at være temmelig problematisk, mener Dansk Byggeri på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

Bygge- og anlægsvirksomhedernes forventninger til fremtiden blev i januar lidt mere negative, viser den seneste konjunkturindikator, der måler, om konjunkturerne er på vej op eller ned. Fra december til januar faldt den fra -5 til -6.

- Bygge- og anlægsbranchen kan se tilbage på seks års ubrudt opsving fra 2013 til 2019, og udviklingen tyder fortsat på en blød landing i år. Men byggevirksomhederne er især bekymret over mængden af ordrer, og det har i januar trukket konjunkturindikatoren nedad, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hul i anlægsmarkedet

Danmarks Statistiks opgørelse viser, at især anlægsvirksomhederne mangler opgaver. Hele 58 procent af anlægsentreprenørerne oplever i januar, at mangel på efterspørgsel begrænser deres produktion.

- Det vil være en stor fejl at tro, at der bare er tale om et tilfældigt sæsonudsving i en rekordvarm vinter. Det er hævet over enhver diskussion, at mange anlægsvirksomheder oplever store huller i ordrebøgerne på hjemmemarkedet. Og forsinkelsen af den langsigtede infrastrukturplan er ved at være temmelig problematisk, hvis de skal kunne fastholde medarbejderne i vej- og banevirksomhederne, siger cheføkonomen.