Abonnementsartikel

Efter 35 års pause gør Formel 1 comeback i Holland på den selvsamme bane, som der sidst blev kørt på. Det kræver dog en opdatering af hele anlægget, før de hurtigere racere kan drøne rundt på banen til maj.

Sidste gang der blev kørt Formel 1 på den hollandske bane Circuit Zandvoort, som ligger helt ud til Nordsøen vest for Amsterdam, hed stjernerne blandt andet Prost, Senna og Lauda.

Sidstnævnte, Niki Lauda, endte som vinder af løbet et par meter foran Prost. Det var den legendariske østrigers sidste F1-sejr som kører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Arbejdet gik i gang i november.

Den hollandske banes ejer gik efterfølgende konkurs, men i år vender Formel 1 tilbage til banen.

Det har sat gang i den store banerenovering, og Tobrocco-Giant har i den forbindelse sendt billeder ud af arbejdet. Det lokale entreprenørfirma Schuurman Bestrating BV udfører nemlig en del af arbejdet, og det hollandske firma er svært glade for maskiner fra Giant. På projektet har de

rich-media-3
Renoveringen står på indtil slutningen af februar.

Selve den 4,3 kilometer lange bane bliver gjort bredere, og det bliver også lagt nye curbs i flere af svingene.

Derudover omfatter arbejdet også et nyt pit-område samt afdeling til sundhedspersonale. Der forventes op mod 200.000 tilskuere til løbet 1.-3. maj. Det medfører også en opgradering af adgangsvejene i området.