Abonnementsartikel

På fyresedlen stod der "manglende ordretilgang", men den køber Rasmus Kragh Jensen ikke. Fyringen skyldes tillidsmandens krav, mener han. "Grotesk", siger direktør.

To års ansættelse hos BF-Anlæg ApS i Viborg er endt med en fyring for 32-årige Rasmus Kragh Jensen. En tvist mellem de to parter er nu endt med et forlig, der sikrer den afskedigede anlægsgartner og tillidsrepræsentant 155.000 kroner i efterbetaling. Det skriver Fagbladet 3F.

Da Rasmus Kragh Jensen i september 2019 fik en fyreseddel med begrundelsen "manglende ordretilgang", var han slet ikke enig. Han mente, fyringen havde rod i, at han havde været med til at fremføre nogle krav over for sin arbejdsgiver med henvisning til overenskomsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var uro i firmaet. Klimaet i firmaet var rigtig dårligt. Der var uenighed mellem de medarbejdere, der var medlem af 3F, og dem, der ikke var. Dem, der var medlem af 3F, blev pludselig mindre værd i arbejdsgiverens og kollegaernes øjne. Man blev nærmest udstødt, fordi man holdt på sine rettigheder, siger Rasmus Kragh Jensen til Fagbladet 3F.

Det stiller ejer af og direktør for BF-Anlæg ApS, Jesper Bach, sig uforstående overfor. Han afviser at have noget imod 3F-medlemmer, men oplever derimod, at fagforbundet er efter virksomheden i øjeblikket.

BF-Anlæg ApS har dog indgået forlig i sagen.

- Det er juristeri. Hvad skal jeg gøre? Vi bliver truet med bål og brand. Det er trukket ned over hovedet på os, siger Jesper Bach og henviser til 3F og Danske Anlægsgartnere.