Abonnementsartikel

Fælles erklæring fra Casa, City Container og Norrecco skal danner rammerne for et bæredygtigt samarbejde, hvor målet er at bevare byggematerialernes værdi gennem selektiv nedrivning og sikre sporbarhed frem til reel genanvendelse.

Som de fleste efterhånden ved, står byggeriet for en meget stor andel af både CO2-udledning, affaldsproduktion og råstofforbrug. Det er derfor nødvendigt at lave nye samarbejder på tværs af værdikæden.

Derfor har CASA, City Container og Norrecco valgt at kaste sig ind i kampen for at få et mere bæredygtigt ressource- og råstofforbrug i byggeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er CASAs hensigt, at 80 procent af alle byggerier, vi opstarter i 2021, skal være bæredygtige. Som en af de store spiller i dansk byggeri, er det vores forpligtelse at tage byggeriets negative påvirkning seriøst og gøre vores bedste for at forbedre det. Vi kan ikke gøre det alene, og partnerskaber som dette er nødvendige, hvis vi virkelig skal flytte noget, siger CEO Torben Modvig fra Casa.

Lennart Nielsen, Salgschef for City Container A/S siger om samarbejdet:

- City Container har længe samarbejdet med CASA om at finde de optimale logistikløsninger til den enkelte byggeplads for derigennem at skabe de bedste forudsætninger for ressourcegenanvendelse og sporbarhed. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet, hvor vi kan videreudvikle vores logistikløsninger.

Høje forventninger

Norrecco glæder sig også meget over samarbejdet og har høje forventninger til, at virksomhederne sammen kan nå målene.

- Det afgørende for vores muligheder for at bringe ressourcerne tilbage til byggeriet er, at der allerede inden nedrivning er fokus på at identificere, hvilke ressourcer byggeriet indeholder, hvordan de skal nedrives, sorteres, håndteres og opbevares. Det giver os de bedste betingelser for at oparbejde ressourcerne og bringe dem tilbage til byggevareproducenterne, lyder det fra CEO Karsten Ludvigsen, Norrecco A/S.