Abonnementsartikel

For at gøre plads til Jernbanebyen i København, kan nedgravning af en del af Vasbygade, der er indfaldsvej til København centrum, komme på tale. 300-400 meter nedgravet vej koster dog i omegnen af 250 millioner.

Hvis en strækning på 300-400 meter af Vasbygade kan føres under jorden, kan det skabe bedre plads til det store byudviklingsprojekt, Jernbanebyen, i København centrum. Af et notat fremgår det, at DSB og statens ejendomsselskab Freja er i dialog med Københavns Kommune om netop sådan en løsning. Det skriver b.dk i dag.

Nedgravningen vil dog beløbe sig til omtrent en kvart milliard. Den regning mener De Konservatives gruppeformand i Københavns Kommune, Jakob Næsager, at DSB skal dække.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke mange penge, taget i betragtning af, hvor stort et område det bliver, siger han til Berlingske.

Området, der ved en negravning bliver frigjort, tilhører DSB. Selskabet står til at score en stor gevinst, da arealet langs det store godsbaneterræn mellem Sydhavnen og Fisketorvet er mange penge værd. Her skal planerne for Jernbanebyen realiseres fra 2020-21 og årene frem. Projektet omfatter et rekreativt område med op til 4000 boliger.

Overborgmesteren er har i notatet svaret den konservative gruppeformand, at en overdækning af Vasbygade "vil give mulighed for gode stiforbindelser på tværs af Vasbygade, nytænkning af byrummet, samt markant forbedrede støjforhold for nærmeste bebyggelser".

Jernbanebyen bliver en selvstændig bydel midt i København omkranset af Vasbygade, Ingerslevsgade og Enghavevej - et område på cirka 400.000 kvadratmeter, der giver plads til boliger, erhverv, detailhandel, institutioner, skole og så videre.