Abonnementsartikel

Overenskomsten nåede ikke at falde på plads inden første deadline i marts, da forskellene mellem arbejdstagere og -givere stadig er for store.

Søndag udløber overenskomsten i byggeriet officielt - men endnu har man ikke landet en ny én af slagsen. Det måtte parterne sande fredag, da forhandlingerne ikke kunne lukkes inden tidsfristens overskridelse 1. marts, skriver Fagbladet 3F.

Byggeriet er da også på papiret, den vanskeligste aftale at lande, da både arbejdsgivere- og tagere har trukket grænserne skarpt op med krav om blandt andet en lønstigning i bunden, der virkelig kan mærkes. I 2017 var der desuden et stort nej-flertal blandt lønmodtagerne i byggeriet, som dog blev stemt ned at andre fagområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Vi kræver ikke en større lønramme end vores kolleger i industri- og transportbranchen, men vi vil selv have lov at bestemme, hvordan de penge skal udmøntes. Og det vigtigste for os er at sikre et solidarisk løft til vores lavtlønnede udenlandske kolleger", udtaler chefforhandler og formand i 3F Byggegruppen Claus Von Elling til Fagbladet.

Hos Dansk Byggeri vil administrerende direktør Lars Storr-Hansen ikke uddybe, hvad der skal til, før en aftale kan falde på plads. Forhandlingerne genoptages mandag. Forligsmand Jan Reckendorff har udskudt en eventuel konflik med to uger.