Abonnementsartikel

Titan Nedbrydning så dagens lys i 2017, og allerede tre år efter har Aalborg-firmaet rundet 70 medarbejdere.

AALBORG: Kun 400 meter fra hovedkontoret i Aalborg Øst er Titan Nedbrydning ved at lægge sidste hånd på en større nedrivningsopgave i boligområdet Skallerupparken. Området består af 216 boliger fra starten af 70'erne, som efter totalrenoveringen kommer ned til 129 lejligheder. Alle blokke er oprindeligt i to etager, men en del bliver lavet om til et plan.

Opgaven i Skallerupparken består af en total indvendig nedrivning, og den slags går Titan Nedbrydning målrettet efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft fokus på renoveringsopgaverne fra begyndelsen. Det er dét, vi er gode til, siger Heino Sørensen, direktør og medejer i nedbrydningsfirmaet.

Han driver Titan Nedbrydning sammen med Morten Rytter, der er administrerende direktør og medejer. Sammen dannede de Aalborg-virksomheden i 2017, da deres daværende arbejdsgiver gik konkurs. Her var de begge projektledere, og med det som springbræt kastede de sig ud i livet som selvstændige.

rich-media-2
Skallerupparken får den helt store tur. Foto: Kim Krasuld.

Holder omkostningerne nede

- Vi kom ret hurtigt op på 15-20 mand. Vi havde nogle gode relationer til kunder fra vores tidligere job, som vi kunne bygge videre på, fortæller Morten Rytter.

Siden er nedbrydningsfirmaet vokset støt. For nylig rundede de 70 medarbejdere, men det er ikke en selvfølge, at der kommer flere nye folk til.

- Målet er ikke at være store. Det er at være gode, siger Heino Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er også en af grundene til, at man primært arbejder med renoveringsopgaver.

- Det er især de store projekter, som er flerårige, vi gerne vil have. Det er med til at give stabilt i medarbejderniveauet, og netop medarbejderne spiller en stor rolle i væksten. Vi har været heldige med at have nogle ekstremt dygtige og loyale medarbejder, som har gjort væksten mulig, siger Morten Rytter.

Som udgangspunkt vil Titan Nedbrydning helst have sine folk på fast kontrakt og dermed undgå indlejede personale. Så har man bedre styr på, at arbejdet foregår ordentligt. Når det er egne medarbejdere, kan man i højere grad sørge for, at de er klædt rigtigt på til opgaverne. Når det er egne medarbejdere, kan man i højere grad sørge for, at de er klædt rigtigt på til opgaverne, både når det kommer til sikkerhed, men også rent arbejdsmæssigt.

- Når vi først er kommet ind ved nye kunder, ender det som regel med flere ordre, hvilket understreger hvor gode vores medarbejdere er, siger Morten Rytter.

Hård konkurrence

Titan Nedbrydning tager opgaver ind i hele landet og har en afdeling i Glostrup. Derudover har de projektledere og entrepriseledere, der er lokalt til stede i hele landet. Firmaet er ofte underleverandør til nogle af de store entreprenører, og de opererer over hele landet, så det samme gør Aalborg-firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De længerevarende, store renoveringsopgaver er nok i første række, men de står ikke alene.

- De danner en solid bund, men vi laver også alle andre typer nedrivning, fortæller Morten Rytter

Markedet har ændret sig, siden Morten Rytter og Heino Sørensen startede virksomheden for tre år siden.

- Vi startede på det helt rigtige tidspunkt, fortæller Morten Rytter og fortsætter:

- Lige nu er der hård konkurrence om opgaverne. Der er masser at lave, men også et stort pres, så man skal være skarp på prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Morten Rytter og Heino Sørensen ejer hver en fjerdedel af Titan Nedbrydning. En tredje partner sidder på resten, men han er ikke en del af den daglige drift.