Abonnementsartikel

Corona-virus får ikke lov til at sætte en stopklods for overenskomsten, lyder meldingen fra forligsmand Jan Reckendorff.

Selv om det onsdag aften forlød, at byggeriets parter var sendt hjem fra forhandlingerne om den nye overenskomst, bliver det ikke til en længere pause.

Det skriver Forligsinsitutionen i en pressemeddelelse. I dag har forligsmanden nemlig rådført sig med DA og FH om situationen i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger i lyset af det aktuelle beredskab mod coronavirus. Og overenskomstens vigtighed trumfer i dette tilfælde regeringens ønske om at holde folk hjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg valgte i går aftes at afbryde forhandlingerne i Forligsinstitutionen midlertidigt som følge af regeringens tiltag mod coronavirus. Forligsinstitutionen har dog modtaget mange forlig, og jeg finder det derfor hensigtsmæssigt at fortsætte forhandlingerne om fornyelse af de overenskomster, hvor der endnu ikke er opnået forlig, lyder det fra forligsmanden selv, som understreger, at man tager situationen meget alvorligt.

Jeg opfordrer indtrængende alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er opnået forlig, til at fremskynde forhandlingerne.

Forligsmand Jan Reckendorff.

Skær ned på bemandingen

Forhandlingerne fortsætter derfor i nedskaleret tilstand. Der bliver indført restriktive begrænsninger for, hvor mange personer der kan deltage i forhandlingerne og opholde sig i Forligsinstitutionen. Parterne vil blive orienteret om tiltagene i forbindelse med indkaldelse til forhandling.

- Jeg opfordrer indtrængende alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er opnået forlig, til at fremskynde forhandlingerne om at forny overenskomsterne mest muligt med henblik på en afklaring, lyder det videre fra Jan Reckendorff.

Forhandlingerne fortsætter således i regi af Forligsinstitutionen og dermed inden for forligsmandslovens rammer. Forligsinstitutionen har fortsat ansvaret for den overordnede styring af det samlede forhandlingsforløb, mens forhandlingerne dog fortsat foregår direkte mellem overenskomstparterne. Forhandlinger, der allerede er indledt, vil blive indkaldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har aftalt nyt møde med DA og FH lørdag 14. marts klokken 14, lyder det.