Abonnementsartikel

Hos ML Entreprenør har den nye Rubble Master 90 GO med vindsigte på kort tid gjort et stort indtryk.

Effektiviteten har nødvendigvis en høj prioritet, hvis man skal lave den bedst mulige fortjeneste på sine opgaver. Ikke mindst når man ofte er alene om at udføre arbejdet.

Den erkendelse kender Mogens Larsen alt til. Opgjort i antallet af medarbejdere er hans firma ML Entreprenør ved Pandrup i Nordjylland ikke blandt de største. Det meste af tiden er han alene om de mange opgaver, der involverer en bred vifte af entreprenørarbejde, når han ikke også hjælper i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Knusning af beton og asfalt er en af firmaets mange funktioner, og han har gennem nogle år fået skabt et effektivt set-up bestående af en gravemaskine og sin Rubble Master knuser. For nyligt har han opgraderet fra sin Rubble Master 80 til en Rubble Master 90 GO, købt hos den danske importør og forhandler OP System A/S.

- RM 80'eren var en fin og stabil maskine, som jeg var meget glad for. Min nye RM 90 knuser er lidt større, men slagler og sliddele er det samme. Den helt store forskel for mig er, at jeg nu har fået en vindsigte, som sorterer de lette materialer som plast fra betonen. Den lave læssehøjde er også vigtig for mig, for så kan jeg læsse i den med en gummiged uden, at der skal etableres en rampe, siger Mogens Larsen.

rich-media-2
Alle knuserens funktioner kan man styre via en fjernbetjening, mens han fodrer maskinen fra sin gravemaskine. Pressefoto.

Styrer alle funktioner fra fjernbetjening

Hans nye Rubble Master RM 90 GO er en kompakt mobilknuser, der har en kapacitet på op til 200 tons i timen. Den har en vægt på 29 tons med sigten, og den er klar til at arbejde, kort tid efter den er rullet ned af blokvognen.

Denne dag knuser den betonbrokker ned til stabilgrus 0-32 millimeter for en entreprenør i Skagen. Han er halvvejs gennem de cirka 6000 tons, og bagefter venter et bjerg af asfalt. En god forretning, når man bliver aflønnet pr. tons, men kun hvis man er effektiv.

- Både med RM 80'eren og den nye RM 90 GO kan jeg styre alle funktioner på knuseren fra en fjernbetjening, mens jeg sidder i gravemaskinen og fodrer knuseren. Det er rigtig vigtigt, når man er alene om arbejdet. På den måde er jeg mere effektiv, fordi jeg slipper for at skulle ind og ud af gravemaskinen hele tiden, siger Mogens Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Knuseren fra OP System har taget direkte over for sin forgænger siden leveringen i midten af februar. ML Entreprenør knuser for entreprenører, vognmænd og private kunder i form af brokker fra nedrevne huse eller landbrugsbyggerier.

- Min funktion er at forvandle brokkerne til brugbare materialer, som kan sælges eller genanvendes på stedet. Jeg kan lave alle størrelser med RM 90 GO, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle vælge Rubble Master igen, fordi jeg ved, det virker optimalt for mig, siger Mogens Larsen.

Han udfører nye udstykninger, nedbrydning, alm. jordarbejde, anlægsarbejde mv. udover knusningen, men pt. fylder knuseren 60 procent af opgaverne i kalenderen.

Han kan allerede se en markant forskel i knuseproceduren, efter han fik en knuser med vindsigte på.

- Jeg er særlig imponeret over, hvor effektiv vindsigten er. Den sorterer virkelig meget plast og andet affald fra de materialer, som kan genanvendes som byggematerialer. Det betyder, at jeg kan lave et renere og mere ensartet slutprodukt nu. Med vindsigten slipper jeg også for at skulle rense sigten for plastrester. Nu bliver det blæst ud til siden til opsamleren, siger Mogens Larsen.