Abonnementsartikel

Over 1000 håndværkere har deres gang på projektet nær Fredericia, hvor Google opfører datacenter. En af arbejderne har fået konstateret corona.

Det har skabt utryghed at en arbejder på byggepladsen i Fredericia, hvor Google nye datacenter til 4,5 milliarder, har fået konstateret corona. Det skriver Fagbladet 3F, som har snakket med byggeformanden fra den lokale 3F-afdeling:

- Vi har mange medlemmer og virksomheder, som har kontaktet os og er meget nervøse for situationen. Jeg har henvendt mig til Google gennem deres kontaktperson, men de afviser, at der er nogen problemer. Jeg har flere gange opfordret dem til at være proaktive, også før vi hørte om et bekræftet tilfælde af virussen, fordi der går så mange medarbejdere fra mange forskellige europæiske lande. Jeg synes, det er meget kritisabelt, at Google ikke er deres ansvar bevidst i de her tider, siger Flemming Sejr Bernhard Rasmussen fra 3F Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagbladet er kommet i besiddelse af et dokument fra en irsk entreprenør på projektet, hvor corona-tilfældet bekræftes. Det bliver ligeledes bekræftet af kommunikationschefen fra tyske Exyte, som er hovedentreprenør på datacentret.

Indtil videre kører arbejdet på byggepladsen videre.