Abonnementsartikel

Thomas Rasmussen bliver efterfulgt på posten af Mikael Skov.

Corona-anvisningerne blev fulgt, da kloakmestrenes brancheforening, Danske Kloakmestre, holdt generalforsamling med valg af ny formand på dagsordenen på Hotel Koldingfjord. Ingen kram eller håndtryk, men høflig hilsen med skosnuderne. Og dermed blev det til et symbolsk spark til den afgående formand Thomas Rasmussen fra hans efterfølger på posten, Mikael Skov.

Bestyrelsen havde forud kørt Mikael Skov i stilling til at overtage hvervet, og generalforsamlingen valgte ham uden modkandidater. Mikael Skov driver virksomheden Entreprenør & Kloakmester Mikael Skov i Årre ved Varde. Han har allerede lagt de første 10 år bag sig som medlem af Danske Kloakmestres bestyrelse, hvor han har haft adskillige hverv. Blandt andet som tovholder på brancheudstillingen Kloakmessen i Fredericia, som i januar satte nye rekorder både i antal udstillere og besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin sidste formandsberetning kaldte Thomas Rasmussen da også Kloakmessen 2020 "den mest fantastiske messe i Danske Kloakmestres historie".

Samarbejde om unge

Han nævnte også det nye samarbejde mellem brancheforeningen og Byggeriets Uddannelser, som er fælles sekretariat for uddannelserne inden for bygge- og anlægsområdet. Første step i samarbejdet var, da Danske Kloakmestre deltog med en stand på DM i Skills, og Byggeriets Uddannelser efterfølgende var med på Kloakmessen.

- Vi ramte lige ned i den målgruppe af unge, som vi gerne vil have fat i. Vi ser store muligheder i at udvide samarbejdet, og det er Byggeriets Uddannelser helt med på, sagde Thomas Rasmussen.

Behov for flere

Netop rekruttering af unge til struktøruddannelsen og kloakbranchen står meget højt på foreningens agenda. Klimaforandringerne med øgede nedbørsmængder skaber behov for stadig flere kloakmestre, samtidig med at der er uddannes færre. Det har også afspejlet sig i Danske Kloakmestres medlemstal. Foruden færre uddannede kloakmestre, fusionerer flere og flere firmaer inden for branchen, og en del kloakmestre har nået pensionsalderen. I 2019 sagde 25 medlemmer farvel, mens 16 nye kom til.

Foruden formandsskiftet fra Thomas Rasmussen til Mikael Skov, er persongalleriet i Danske Kloakmestres bestyrelse stort set uændret. Jens Chr. Latter, som driver Jens Chr. Multiservice i Skærbæk, blev valgt til en ledig bestyrelsespost, mens øvrige valg var genvalg. Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Henning Westphal fra firmaet Petri & Haugsted i Rødovre som næstformand.