Abonnementsartikel

En opfyldning af kælderen under rutebilstationen i Aarhus - som er i fare for at kollapse - er den mest fleksible løsning.

Den tekniske tilstand af betondækket ved Aarhus Rutebilstation er så ringe, at rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek nu foreslår, at p-kælderen under bliver fyldt op med sand, grus eller jord.

Rutebilstationen kan dermed tages i brug igen, og området vil samtidig være stabilt og brugbart til at byudvikle, når Aarhus Byråd lægger sig fast på, hvad områdets fremtid skal være.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ny rapport om forholdene under rutebilstationen viser, at restleveti-den for betondækket, som i dag er i anvendelse, er ganske kort, og den afspærrede del står heller ikke til at redde. Derfor er der brug for hurtig handling, som samtidig giver de bedste muligheder for den fremtidige udvikling af området.

- Vi peger på en løsning, der giver luft til at planlægge den langsigtede udvikling af området - uden spild af for mange ressourcer. P-kælderen bliver fyldt op af jord, grus eller sand, og samtidig sikrer vi en grundig kortlægning af kælderen, der bliver en fordel for fremtidens udviklere af området. Vi kan sige, at vi byggemodner på forhånd, siger Bünyamin Simsek.