Abonnementsartikel

En kollektion af arbejdstøj specialdesignet til kvindelige malere og med fokus på komfort og praktik er på markedet fra danske Kansas. Men der mangler arbejdstøj særligt til kvinder, ifølge organisationen Boss Ladies.

De kvindelige malere kan nu iføre sig arbejdstøj særligt designet til kvinder.

For Kansas har lanceret en kollektion, der er udviklet kun til kvinder. Og det handler ikke kun om, at tøjet sidder godt. Det siger Kansas-direktør Thomas Schwartz til Dagens Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den danske, kvindelige maler ser vi alle steder, og hun går i arbejdstøj, der er skabt til mænd - blot lavet i kvindelig pasform. Kansas gør forskel på kønnene på en positiv måde: Vi har sat os som mål at lave tøj til hende, og det handler om meget mere end pasform, siger Thomas Schwartz.

Vi synes, det er mega fedt, fordi vi oplever, at det er et kæmpe problem, at der ikke findes nok og tilgængeligt arbejdstøj til kvinder

Nina Groes

direktør og stifter af Boss Ladies

Skal føle sig tilpas

Thomas Schwartz forklarer, at der er taget højde for mange faktorer i den nye kollektion.

- Det handler både om, hvor de gerne vil placere deres værktøjer, og at tøjet ikke må være gennemsigtigt, bukser må ikke sidde for lavtaljeret, knælommer skal placeres anderledes end på herrebukser, modellen skal slanke optisk, skal sidde godt og skjule "mommy tummy", må ikke stramme, må ikke være for tungt eller for varmt. Men fremfor alt: Den kvindelige maler skal se lækker ud, når hun kommer på arbejde! Og have det bedste indenfor komfort, så hun kan fokusere på at levere kvalitet og præcision i sit arbejde, siger han.

Kollektionen er blevet til i samarbejde med malermester og tapetdesigner Heidi Zilmer. Det er ikke den første kollektion af arbejdstøj til kvinder, men det er ifølge Kansas den første malerkollektion, som er specialdesignet til kvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Kansas handler det om at løse de udfordringer, som de kvindelige malere møder i dagligdagen.

- Vi sætter os ind i deres tankegang og løser problemer, som kvindelige håndværkere oplever i dagligdagen, det er vigtigt at man føler sig godt tilpas i det, man har på, så det understøtter, at man er stolt af sit håndværk, siger Thomas Schwartz.

Et stærkt symbol

Hos organisationen Boss Ladies, der arbejder for at få flere kvinder til at vælge håndværksfagene, er man begejstret over den nye kollektion.

- Vi synes, det er mega fedt, fordi vi oplever, at det er et kæmpe problem, at der ikke findes nok og tilgængeligt arbejdstøj til kvinder, siger Nina Groes, direktør og stifter af Boss Ladies.

For kvinderne bliver tøjet nemlig endnu en udfordring af mange, hvis de ikke kan føle sig tilpas i det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver et stærkt symbol på, at det er et mandefag, at det er svært for kvinder at finde arbejdstøj. Det stiller sig i kø i rækken af ting i mandefagene, hvor kvinder bliver mindet om, at de er en minoritet, forklarer Nina Groes, der uddyber:

- Det, vi hører fra vores ambassadører er, at det er en konkret udfordring i hverdagen, når man skal smøge bukserne op, eller når tøjet strammer over barmen, eller man er nødt til at tage et bælte på, for overhovedet at kunne holde bukserne oppe, siger hun.

Ønsker mere tøj til kvinder

Ambassadørerne er de kvinder, der arbejder i håndværksbranchen, og som sammen med Boss Ladies tager ud og holder foredrag for blandt andre folkeskoleelever for at nedbryde fordomme om og skabe interesse for kvinder, der arbejder i byggebranchen.

Når det gælder arbejdstøj til kvinder, er der stadig noget at arbejde for.

- Vi kunne godt ønske os, at der dels var endnu mere arbejdstøj til kvinder, og at det var mere tilgængeligt hos forhandlerne af arbejdstøj, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kansas har også udviklet en særlig kollektion til mænd, som også er blevet til i samarbejde med fagfolk og udviklet med fokus på funktionalitet, holdbarhed og komfort.