Abonnementsartikel

Vejdirektoratet har afsluttet arbejdet med at opføre en støjskærm langs Vestmotorvejen ved boligområdet Bjæverskov i Køge Kommune.

Opførslen af en 2,7 kilometer lang og fem meter høj støjskærm ved Bjæverskov er afsluttet, beretter Vejdirektoratet. Støjskærmen vil ifølge styrelsens beregninger reducere trafikstøjen hørbart for næsten 700 af de boliger, der ligger langs motorvejen.

- Selv om der er Coronakrise, er det lykkedes os at opretholde fremdriften i den sidste del af anlægsarbejdet, siger senior projektleder Christian Tolderlund fra Vejdirektoratet og føjer til:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har naturligvis overholdt alle de nødvendige forholdsregler for at undgå smittespredning på byggepladsen, men det har ikke sinket os, og jeg er meget tilfreds med, at vi kan afslutte arbejdet med støjskærmen inden for tidsfristen.

Besparelse gav 700 meter mere

Arbejdet med støjskærmen har stået på siden maj 2019. Oprindelig skulle den kun have været to kilometer lang, men projektet - og andre støjskærmsprojekter - blev billigere end forventet, hvilket gav mulighed for at forlænge den med ekstra 700 meter. Det betyder, at en tredjedel flere boliger end oprindeligt antaget får glæde af støjskærmens lyddæmpende effekter.

Helt konkret dækker støjskærmen hele motorvejsstrækningen fra vest for Bjæverskov og frem til den eksisterende støjvold ud for Vemmedrup.