Abonnementsartikel

Asfaltvirksomheden leverede rekordregnskab for 2019 og regner også med et tilfredsstillende 2020.

Asfaltgiganten Pankas med base i Nordsjælland leverede et rekordregnskab i 2019, hvor omsætningen fik et nøk opad fra 1,21 milliarder i 2018 til 1,24 milliarder kroner sidste år. Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab for 2019.

Kommer der en anden og måske tredje bølge, så kan det også blive svært for os på hjemmemarkedet,

Adm. direktør Poul Henning Jensen, Pankas 

Bundlinjen fulgte med op, idet resultatet før skat steg fra 46,28 millioner til 48,92 millioner kroner i samme periode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2019 var også året, hvor virksomheden skiftede ud i toppen af direktionen. Poul Henning Jensen blev i efteråret udnævnt til ny administrerende direktør. Han afløste John Kruse Larsen, som efter 40 år i Pankas, heraf 29 år som adm. direktør, valgte at gå på pension.

Bedst i Østeuropa

Koncernens tre hovedmarkeder er Danmark, Tyskland og Østeuropa, som udviklede sig forskelligt i 2019. De danske aktiviteter blev igen i 2019 præget af intens konkurrence med lave priser på de fleste markeder. På trods af en rekordhøj mængde produceret og udlagt asfalt medførte de lave markedspriser en samlet set utilfredsstillende indtjening, men dog større end i 2018. I Østeuropa endte man til gengæld med et tilfredsstillende resultat - og i Tyskland var resultatet ifølge regnskabsmeddelelsen "meget tilfredsstillende".

rich-media-3
Koncernens tre hovedmarkeder udviklede sig forskelligt gennem 2019. Pressefoto.

- 2019 blev endnu et godt år i Pankas. Vi omsatte i hele koncernen for 1.244 millioner kroner og skabte et rekordresultat på 48,9 millioner kroner før skat. Vi er allerede godt i gang med 2020 og på trods af aktuelle corona-udfordringer, håber vi på endnu et godt år i Pankas, selvom vi naturligvis også kan mærke usikkerheden, siger den nye administrerende direktør til Maskinteknik.

Poul Henning Jensen tilføjer, at Pankas aktiviteter i dag afvikles uden de store problemer i både Danmark og Tyskland.

- Til gengæld har vi nogle udfordringer et par steder i Østeuropa, hvor vi normalt flytter folk og maskinel over grænser, men det er på grund af corona-restriktioner besværligt i den nuværende situation, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Usikker periode

Herhjemme har Pankas i øjeblikket det samme aktivitetsniveau, som man forventede før Corona-krisen, så på den korte bane er der ingen problemer.

- At man har valgt at suspendere det kommunale anlægsloft kan vise sig at være godt for vores forretning, selvom vi ikke kan mærke det i første omgang. Nye anlægsprojekter skal trods alt være et stykke fremme i processen, før der bliver tale om asfalt. Eventuel fremrykket vejvedligeholdelse vil være positivt for Pankas, fastslår Poul Henning Jensen og tilføjer:

- Men vi er midt i en usikker periode, det er der ingen tvivl om. Og kommer der en anden og måske tredje bølge, så kan det også blive svært for os på hjemmemarkedet, siger han til Maskinteknik.