Abonnementsartikel

Kig i varebilens registreringsattest og find ud af, om du kan få rabat efter nye regler på Storebælt. 

Er din dieseldrevne varebil registreret første gang den 1. januar 2016 eller senere, kan du som erhvervskunde få 13 procent i rabat på Storebæltsbroen efter nye regler, der træder i kraft den 1. oktober.

Denne dato i registreringsattesten er nemlig en nogenlunde sikker retningspil for, om bilen har en motor, der opfylder de nyeste krav til udstødningens renhed. Det vil sige, at den har en såkaldt euro 6-motor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så hvis bilen er indregistreret før denne dato, har den en euro 5-motor eller mindre end dette - og så er der ingen rabat at hente.

Bredt flertal

Regeringen har nemlig vedtaget at lave reglerne for erhvervsrabatter om ud fra ønsket om at favorisere de mest miljøvenlige køretøjer.

Efter de nuværende regler kan man blandt andet få en rabat baseret på, hvor mange ture man som virksomhed har over Storebælt. Men denne såkaldte omsætningsrabat afskaffes. Det vil sige, at alle erhvervskunder fra og med den 1. oktober får den samme rabat, uanset hvor mange ture der køres over Storebælt.

Det er et bredt flertal af Folketingets partier, der står bag omlægningen af erhvervsrabatterne. - Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder, udtalte transportminister Benny Engelbrecht (S), da reglerne fornylig blev offentliggjort. 

Den politiske aftale kan læses her.