Abonnementsartikel

Forårets og sommerens mange aflyste festivaler og øvrige events påvirker udlejningsvirksomheden, der dog har formået at finde nye projekter.

Som utallige andre virksomheder i Danmark mærker Ajos følgevirkningerne af den igangværende coronapandemi. Under normale omstændigheder ville foråret og sommeren være en ekstra travl tid for Ajos' afdeling for Midlertidige Installationer, da festivaler, dyrskuer og en lang række øvrige events over hele landet plejede at bestille el-tavler, kabler og lysmaster til sine arrangementer.

Men COVID-19 har vendt op og ned på alt og fjernet meget af den hverdag og de rutiner, som tidligere formede de normale omstændigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi plejer at udleje hundredvis af eltavler og lysmaster samt flere kilometer kabler til mange festivaler, dyrskuer og en stribe af andre større eller mindre events. Efterspørgslen plejer at være stor fra 1. maj og til efter sommeren, men Corona-situationen i Danmark har dikteret en anden hverdag, og det kan vi ikke ændre på, konstaterer Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Ajos' afdeling for Midlertidige Installationer.

rich-media-2
Her håndterer lager- og logistikmedarbejder Regnar Rabe kabler på en byggeplads.

Vinteren blev brugt på at efterse og klargøre netop tavler, kabler og lysmaster til den forventede store efterspørgsel, men en del af det toptunede udstyr har nu fundet vej til nye kunder. Alene Ajos' nylige flytning af deres Sjællandsafdeling fra Hvidovre til Køge har betydet nye kunder i deres nye lokalområde.

Derudover har coronakrisen i sig selv ført direkte til nye ordrer i form af levering af hovedtavler og kabler til flere af myndighedernes midlertidige corona-testcentre ved København.

- Det gør vi naturligvis gerne, og vi er glade for at kunne give endnu et bidrag til at afhjælpe coronasituationen i Danmark, siger Ronnie Lindfoss.

Ajos bidrager i forvejen i kraft af sin rolle som byggepladsentreprenør på Nyt Hvidovre Hospital, hvor de blandt andet har etableret 16 modtagestuer i en montagehal i en del af det 600 kvadratmeter store råhus. Her er nu strøm, lys, vand og varme til modtagelse af patienterne, før de kan overføres til en hospitalsstue. Ajos leverede og opstillede på få dage også en hejs, der udelukkende anvendes som indgang for coronasmittede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krisetid er lejetid

Der er dog fortsat 100 procent klargjort udstyr på lager hos Ajos - klar til levering og opsætning med dags varsel - og det giver god mening at leje i en krisetid.

- For alle de installatører, som i disse udfordrende tider ikke har lyst til at foretage store investeringer i nyt udstyr, kan det være en fordel at leje eksempelvis tavler, kabler eller lys. På den måde har de ikke mange penge låst i en investering i en usikker tid, siger Ronnie Lindfoss og tilføjer:

- Der er stadig mange aktiviteter i byggeriet, og her er vi fortsat leveringsdygtige med kort varsel. Skulle der være private virksomheder eller offentlige institutioner, som i disse tider har brug for midlertidige installationer, kan vi også hjælpe dem. Vi har grej stående parat, og kunderne kan få præcis den løsning, de ønsker.