Abonnementsartikel

HC Pumps & Trucks introducerer Danmarks nyeste og største betonpumpe, som giver mere fleksibilitet, effektivitet og sikkerhed på byggepladsen.

Der er tale om en højteknologisk, moderne sværvægter af en betonpumpe, mener direktør, René Hald, HC Pumps & Trucks, der har investeret i en betonpumpe med en rækkevidde på hele 63 meter.

- Den nye betonpumpe, M63, er klar til betonpumpning i hele landet. Den er et godt valg til de helt store projekter, hvad enten der skal pumpes langt, højt eller dybt. Derved optimeres arbejdsprocessen, fordi den nye pumpe sikrer en mere strømlinet betonpumpning på byggepladsen. Pumpen er ekstremt fleksibel, fordi den kan opstilles på mange forskellige måder - og på mindst mulig plads. Fx når A-bommen låses i lodret position, giver pumpen mulighed for 360-graders svingområde, selv om støttebenene ikke er helt ude, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når maskinen er sat op, kan operatøren vise pumpens arbejdsområde i fjernbetjeningsdisplayet. Derved forenkles arbejdet væsentligt, fordi både operatøren og arbejdsledelsen kan se, hvordan det forventede arbejdsområde tager sig ud - og om hele støbningen kan udføres med den aktuelle opstilling.

Sikkerhed i højsædet

På en lang række områder repræsenterer M63 pumpen de mest avancerede og moderne sikkerhedssystemer. Sikkerhed er et område, som HC Pumps & Trucks gennem mange år har prioriteret særdeles højt både i forhold til mennesker, maskiner og materiel. Fx gennemgår alle medarbejdere løbende opdateringsuddannelser om sikkerhed og arbejdsmiljø. Og i deres daglige arbejde har de konkrete sikkerhedsmæssige værktøjer og procedure til rådighed for at minimere mulighederne for skader og ulykker.

rich-media-2

Med den nye M63 pumpe får alle på byggepladsen glæde af de nyeste teknologier, der skaber større sikkerhed. Fx forhindrer pumpens moderne sikkerhedssystem, at maskinen vælter, så længe jordens bæreevne holder. Så snart maskinen hælder lidt, advares operatøren om ændringen. Det sikrer, at operatøren kan reagere og ændre pumpens opstilling. Betonsprøjt fra slangen er et kendt fænomen, der kan forårsage alvorlige skader. Den nye pumpes justerbare pumpetryk og niveausensorer i karret minimerer risikoen for betonsprøjt og dermed færre uheld.

Det nye EBC-system gør det muligt at anvende en højere tilførselshastighed ved at reducere mastsvingningerne. Det er en betydelig hjælp i forbindelse med pumpning, hvor opstillingen foregår i større højder og ved støbninger med masten helt ude, enten lodret eller vandret.

Sikker betonpumpning

Direktør hos HC Pumps & Trucks, René Hald har store forventninger til efterspørgslen fra kunderne. "Den nye pumpe indeholder så meget ny teknologi, at det både gør selve betonpumpningen på byggepladsen mere smidig og effektiv og øger sikkerheden. Alle områder, som vores kunder vægter højt. Derved kan de entreprenører, som har brug for store mængder beton på kort tid, optimere hele processen ved betonpumpning", siger René Hald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betonpumpen er en Putzmeister M63, opbygget på et Volvo chassis. Den 6-akslede kæmpe vejer 59 tons totalt og det store pumpeværk pumper i alt 160 kubikmeter i timen med 85 bar. Det betyder, at der kan nås længere hen over bygninger, højere op til støbning af etagedæk eller ud til større fundament plader. Pumpens mast kan forlænges med ekstra slange eller rør, så der er mulighed for at udføre opgaver endnu længere væk fra betonpumpen.