Abonnementsartikel

Gravemaskinerne er ved at indfinde sig på og omkring Lalandia-grunden i Søndervig. 

Lyden af motorer og tiltrotatorer vil snart kunne høres over bølgebrus og mågeskrig lidt vest for Ringkøbing i Vestjylland. Tilladelserne er nemlig netop faldet på plads, sådan at Lalandia kan gå i gang med at bygge de resterende af i alt 483 ferieboliger og badeland på et 60 hektar stort område nord for Søndervig Landevej i Søndervig.

Med byggeriet følger blandt andet etablering af kanaliseringsanlæg og regnvandsbassiner, kloakering og midlertidig grundvandssænkning. Herudover skal de trafikale forhold udbygges og optimeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frem mod udgangen af 2023 betyder det, at der løbende vil være anlægs- og renoveringsarbejde på strækninger af Houvig Klitvej, Holmsland Klitvej, Søndervig Landevej, Badevej og Lodbergsvej i Søndervig.

- Det bliver omfattende, og i en lang periode vil det blive lidt træls rent trafikmæssigt. Men det skal nok blive godt, lover Niels Peter V. Lauridsen, afdelingsleder i Ringkøbing-Skjern Kommunes Plan- og Vejanlæg-afdeling. Han tilføjer:

- Jeg tror, at alle, der på et tidspunkt har kørt i bil til Søndervig vil give mig ret i, at det er nødvendigt at gøre noget ved de trafikale forhold i og omkring Søndervig. Allerede nu er der ofte - og især i turistsæsonen - kø både på Holmsland Klitvej og på Søndervig Landevej. Så når Lalandia-byggeriet nu går i gang, har vi samtidig projekteret med en omfartsvej sydøst om det eksisterende lyskryds, som skal føre en del af trafikken uden om Søndervig.