Abonnementsartikel

For andet år i træk dykker både top- og bundlinje hos den nordjyske gigant, hvor ledelsen anser årets resultat som tilfredsstillende.

Omsætningen tog et dyk fra 2,7 milliarder i 2018 til 1,9 milliarder kroner sidste år hos A. Enggaard Holding, som står bag entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S.

Nedgangen i toplinjen smittede også af på bunden, hvor resultatet før skat i samme periode faldt fra 192 millioner til 130 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat er på niveau med ledelsens forventninger og anses som tilfredsstillende.

Direktør Asger Enggaard

Både top- og bundlinje er lavere end de seneste tre års høje niveauer, men det bekymrer ikke direktør Asger Enggaard:

- Årets resultat er på niveau med ledelsens forventninger og anses som tilfredsstillende. Vi er en familieejet koncern med et langt sigte, og vi kan have store forskydninger fra år til år. Nedbøjningen i omsætning og indtjening i 2019 skyldes blandt andet, at en række større projekter er blevet udskudt. Derudover mærker vi, at markedet er blevet sværere at operere i, og på nuværende tidspunkt takker vi oftere nej, hvis vi ikke kan se et potentiale i et givent projekt. Vores ordrebeholdning ved indgangen til 2020 er dog solid, og vi har et rigtig godt udgangspunkt for de kommende år, siger han og fortsætter:

- Det gør også, at vi står stærkt i forhold til den afmatning, vi må forvente som følge af coronakrisen. Selvom enkelte ordrer er blevet udskudt de seneste måneder, har vi indtil nu opretholdt et højt aktivitetsniveau. Her må jeg endnu engang rose medarbejderne for deres engagement og evne til at finde alternative løsninger. De har til U.G. håndteret balancen mellem at tage alle de nødvendige sundhedsfaglige forholdsregler og at holde hjulene i gang.

I 2020 forventer A. Enggaard således et fortsat højt aktivitetsniveau og et tilfredsstillende resultat.

80 års fødselsdag

Søndag den 19. april fyldte Jørgen Enggaard, der er bestyrelsesformand og 2. generation i A. Enggaard-koncernen, 80 år. Det var en stor dag for en af Danmarks tungeste profiler inden for bygge- og entreprenørbranchen, og det var en stor dag for medarbejderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min far og farfar støbte fundamentet til virksomheden, og vi har stadig denne helt specielle kultur baseret på en flad organisation og en stor grad af frihed under ansvar for alle medarbejdere. Det er på den måde en helt særlig arbejdsplads, hvor det er medarbejderne, der driver virksomheden med afsæt i familieværdierne, og det giver et helt særligt ejerskab hos alle, som jeg er meget taknemmelig for, forklarer entreprenør Asger Enggaard.