Abonnementsartikel

Nordamerikanerne får i første omgang lov til at nyde den stille og emissionsfrie maskine for dem selv.

Der er allerede sat strøm til minigravere og -læssere i stor stil, og også en større gravemaskine er helt elektrisk i Norge.

Case Construction viste på sidste års Bauma et af de store samtaleemner frem, da den gasdrevne gummihjulslæsser under navnet Project Tetra blev offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gummigeden fik fornylig følgeskab af endnu en konceptmaskine. Denne gang med navnet Project Zeus.

rich-media-2
Project Zeus er i modsætning til Cases Project Tetra allerede på markedet, men dog kun i Nordamerika.

Som bekendt er han ikke blot gudernes konge i græsk mytologi, men også gud over blandt andet torden. Det elektriske islæt er nok ikke helt tilfældig, for maskinen er en fuldelektrisk rendegraver. Det er efter sigende den første af sin slags i verden. Det er samtidigt også Cases entre på markedet for fuldelektriske entreprenørmaskiner.

Hvor Tetra endnu er en fremtidsmaskine, som Case endnu ikke ved, hvornår rammer markedet, er Zeus, med modelnavnet 580 EV, allerede solgt til amerikanske forsyningsselskaber. Maskinen er i første omgang også kun målrettet det nordamerikanske marked, oplyser Case.

Ud over de grønne fordele i den elektriske maskine, lyder vurderingen, at 580 EV'eren vil reducere driftsomkostningerne i forhold til en traditionel rendegraver med op til 90 procent.

rich-media-3
580 EV er Cases første fuldelektriske maskine, som vil blive fulgt op af flere, lover producenten.

- 580 EV performer og udfører nøjagtigt som en traditionel Case rendegraver. Det er vigtigt, når man vil bruge spændende ny teknologi på enhver Case-maskine, og det betyder, at maskinførere kan opleve de samme grave-, løfte- og kranegenskaber fra et meget mere støjsvagt og emissionsfrit arbejdsmiljø, lyder der fra Egidio Galano, Compact Line Product Manager hos Case.