Abonnementsartikel

De sidste måneders coronakrise har udfordret totalentreprenørens fremdrift i byggeriet af den nye senge- og behandlingsbygning på Sjællands Universitetshospital. Konsekvensen vurderes til samlet set at forsinke færdiggørelsen af hospitalet med fire måneder.

Forholdsregler i det daglige arbejde, problemer med at skaffe medabejdere og materialer til byggepladsen er blot nogle af de udfordringer, som totalentreprenøren Køge Hospital Project Team har kæmpet med de sidste måneder. Teamet består af de to italienske virksomheder Itinera og CMB.

Allerede i marts var meldingen til Dagens Byggeri fra Region Sjælland - og Region Hovedstaden, at coronapandemien ville få indflydelse på deres byggerier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsinkelsen betyder, at indflytning i de nye rammer sker senere end planlagt, men giver ikke fordyrelser af byggeriet, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Covid-19 har konsekvenser både internationalt, nationalt og regionalt, så det er ikke noget stor overraskelse, at det også får betydning for tidsplanen for byggeriet, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Indflytningen i den første sengebygning, der skulle står klar næste efterår, udskydes fire en halv måned. Det sker dermed i perioden medio april til medio maj 2022.

Den sidste nye bygning skal stå færdig i april 2025 ifølge den nye tidsplan.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Der en mange, både medarbejder og patienter, der glæder sig til, at vi kan tage det nye hospital i brug, men det er ikke alt, vi er herrer over, siger projektdirektør Helle Gaub.