Abonnementsartikel

NCC Vejservice i Danmark var sat til salg som en del af en større pakke, men hos Arkil er der sund fornuft i at holde sig indenfor landets grænser.

Der er meget vundet ved at overtage NCC Vejservice. Nye kompetencer blandt andet - men også synergi og skala. Det fortæller administrerende direktør i Arkil Jørgen Søndergaard, som tidligere fredag kunne melde ud, at man har overtaget 200 medarbejdere og en pæn opgavemængde fra den svenske kæmpe-koncern.

Men købet kunne nemt have været endnu større. Faktisk blev NCC Vejservice i Danmark sat til salg sammen med afdelinger i Sverige, Norge og Finland - men hos Arkil ville man kun tale om førstnævnte, lyder det fra Jørgen Søndergaard:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores strategiske fokusområde i Arkil A/S ligger indenfor landets grænser. Vi har selvfølgelig tænkt tanken, om man på et tidspunkt skal kigge videre ud, men vi har ikke taget skridt til noget sådan, og vores rødder ligger ret så fast her i Danmark, siger direktøren, som ser frem til at skulle binde an med opgaven.

Med opkøbet har Arkil godt og vel fordoblet sine aktiviteter i vejservice. Prisen vil man ikke ud med.

Et godt køb?

Spørger man i Vojens, hvor Arkil har hovedkontor, er der imidlertid tale om et fornuftigt køb. NCC Vejservice indeholder nemlig en hel lille pakke af fine tiltag.

Det drejer sig blandt andet om en NCC-special, som nu bliver en Arkil-ditto. In situ-støbte kantsten.

- Det vil blive et glimrende supplement til vores forretning, siger Jørgen Søndergaard og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig har vi også købt os til NCC's specialredskab til ukrudtbekæmpelse, Spuma, som er et pestecid-frit skum. Heller ikke det havde, vi i forvejen, og det forventer jeg mig en del af, forklarer han.

Nye områder

Udover ny teknologi , vil man med opkøbet også få mere almindelig vejdrift i Arkil - og her bliver der mulighed for at udnytte synergien afdelingerne imellem.

- Vi kommer til at få bedre adgang geografisk til områder, hvor vi hidtil ikke har været så stærkt repræsenteret. Heriblandt Nordjylland og København, siger Jørgen Søndergaard, der glæder sig til arbejdet med at integrere NCC Vejservice i Arkil.

- Det vi kender til NCC er, at de kulturmæssigt ligner os på mange måder, så jeg ser ikke nogen større udfordring i at få alle kompetencer i spil. Det skal nok lykkes.

Grundet regnskabstekniske årsager overtager Arkil NCC Vejservice med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020.