Abonnementsartikel

Baltic Pipe-projektet fik uventede gæster, da en gruppe aktivister bremsede arbejdet en hel dag ved at lænke sig til maskinerne.

Det 12-16 milliarder kroner dyre projekt med en gasledning fra Nordsøen over Danmark til Polen er ikke lige populær alle steder.

Det viste sig mandag morgen, da en gruppe aktivister med tilknytning til "Baltic Pipe Nej Tak!", som kalder sig en kampagneplatform, bremsede arbejdet med rørledningen. Flere steder på Sjælland lænkede aktivisterne sig til maskiner på Energinets byggepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet var på byggepladserne hele dagen, og sidst mandag eftermiddag lykkedes det ordensmagten at få talt de sidste aktivister ned fra maskinerne, skriver Sjællandske Medier.

- Vi har haft dialog med dem, og der er ikke anvendt nogen form for magt. Der er tale om husfredskrænkelse. De kan alle se frem til en sigtelse for ulovlig indtrængen, fortæller Tom Trude, der er linjechef for beredskabet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Energinet står for anlægsarbejdet sammen med den polske gastransmissionsoperatør Gaz-System.

Aktivisterne er modstander af milliardprojektet, fordi de mener at den enorme investering hverken vil gavne klimaet, de lokale eller økonomien.