Abonnementsartikel

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i Hydremas nye kompakte 17 tons maskine MX17.

Hydremas MX-serie af hjulgravemaskiner har til fulde opfyldt de forhåbninger og forventninger, som den danske maskinproducent havde, da MX'erne blev lanceret på Bauma i München i 2013.

Nu suppleres de tre maskiner MX14, MX16 og MX18 med yderligere en hjulgraver. Hydrema er klar med MX17, som kiler sig ind mellem MX16 og MX18.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Opdateret kabine rammer hele Hydremas hjulgraverserie.

- MX17 henter kvaliteter fra både MX16 og MX18. Det nye medlem af familien er med sin hurtighed og smidighed en ægte bymaskine, som man kender det fra MX16'eren. Samtidig får den en meget stor løftekapacitet og stabilitet i denne klasse, fortæller udviklingschef Thorkil K. Iversen hos Hydrema i Støvring.

Trækkraft og stabilitet

- Med drivlinjen fra MX18 får MX17 en trækkraft på ikke mindre end 111 kN, og den har 20 procent større brydekraft på skovlen end MX16, siger Thorkil K. Iversen.

rich-media-3
Den nye kabine skal gøre kommunikationen mellem maskinfører og folk i gravehullet bedre.

Den lidt højere vægt i forhold til MX16 medvirker til at øge stabiliteten over siden med 18 procent ved seks meters rækkevidde. Over dozerbladet har Hydrema MX17 en løftekapacitet på 7200 kg ved seks meters rækkevidde. Det er en forøgelse på 11 procent i forhold til MX16.

- Med den nye MX17 har vi prioriteret at lancere en hjulgravemaskine, der kan løfte meget tunge emner, som for eksempel tunge rør ved kloakarbejder, siger udviklingschefen.

rich-media-4
MX17 har fået elementer fra både MX16 og MX18.

Ny kabine

Fabrikken i det nordjyske har også lavet en opdatering af kabinerne i MX-hjulgraverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er samme kabine, Hydrema anvender i alle MX-modellerne. Også de to skinnemaskiner MX16 og MX 20 Rail. Den nye kabine anno 2021 har fået nyt dørdesign og ny oplukkelig forrude. Det er muligt at afmontere nederste rudefelt og dermed opnå bedre udsyn og mulighed for at kunne kommunikere med folk i graveområdet.

Individuel justering af armlæn

- Vi indfører ligeledes et helt nyt armlæn-design, hvor maskinføreren har fire individuelle justeringsmuligheder for hvert armlæn. Det har naturligvis stor betydning for at opnå optimal ergonomi og sikre den enkelte maskinfører mulighed for at regulere til præcis sin foretrukne arbejdsstilling. Det er vigtigt, fordi maskinførerne ofte tilbringer hele arbejdsdagen i førersædet, understreger udviklingschef Thorkil K. Iversen.