Abonnementsartikel

Rosenberg Madsen har købt en Manitou MRT2550P+ ST4 teleskoplæsser og fået den leveret i deres blå profilfarve.

Der er en mangeårig kobling mellem tømrerfirmaet Rosenberg Madsen i Lemvig og farven RAL 5005. Farven, der også kaldes signalblå, pryder firmaets køretøjer, lifte, trailere og containere.

Da firmaet i dette forår investerede i en ny Manitou teleskoplæsser model MRT2550P+ ST4 fra Scantruck, var der derfor ingen tvivl om farvevalget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle kan købe en teleskoplæsser. Men det er kun vores, der er malet blå. Vi bliver genkendt på den blå farve, og det er præcis meningen, forklarer Michael Rosenberg Madsen, ejer af Rosenberg Madsen.

2917 opgaver på halvandet år

Det var hans far, Per Rosenberg, der i 1965 stiftede tømrerfirmaet. I 1983 kom Michael Rosenberg Madsen i lære i firmaet som tømrer, og fem år senere overtog han firmaet i forbindelse med et generationsskifte. I dag er der omkring 20 ansatte, som udfører tømreropgaver i området mellem Herning, Ringkøbing og op til Limfjorden.

- Jeg har det godt med vores størrelse. Vi har et vanvittigt godt hold af medarbejdere, som alle tager ejerskab på opgaverne. De arbejder med hjertet, og de har min fulde opbakning, siger Michael Rosenberg Madsen.

Trods Coronakrisen er der stor travlhed i det vestjyske firma.

- Vi har faktureret 2917 opgaver siden 1. februar 2019. Det tal dækker over virkelig mange mindre opgaver samt færre, store opgaver. Vi har hele paletten af kunder. Nogle skifter vi en lås for, mens andre får opført en fabrik. Vi glæder os over alle opgaverne, og intet er for stort eller for småt, understreger Michael Rosenberg Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny maskine kom straks i sving

Siden midten af 1990'erne har der været flere Manitou maskiner i firmaet. Maskinernes egenskaber gør udslaget hver gang.

Manitou MRT2550P+ ST4 kan løfte fem tons. Den har en rækkevidde på godt 21 meter og en løftehøjde på 25 meter. I forhold til en traditionel teleskoplæsser kan MRT-serien rotere tårnet, som var det en kran, man betjente. Det giver en stor fleksibilitet, uanset om man flytter byggematerialer med pallegafler eller har monteret en mandskabskurv, da den kan løse mange opgaver på begrænset plads.

rich-media-3
Teleskoplæsseren har en løftehøjde på 25 meter og den tilhørende mandskabskurv med sideforskydning øger fleksibiliteten. Foto: Scantruck.

Den nye MRT2550P+ ST4 blev sendt på opgave med det samme, den ankom til Lemvig. Det er Rosenberg Madsens første teleskoplæsser med rotation, og den er købt specifikt til at kunne servicere flere positioner, selv når der er trange forhold på en byggeplads.

- Vi anvender den nye maskine på to aktuelle byggerier, herunder Klimatorium på havnen i Lemvig, hvor der i begge tilfælde ikke er meget plads at bevæge sig rundt på. Derfor giver det fuldt ud mening at have en maskine, som kan servicere bredt fra en fast position. Det sparer mange timer, og dermed også lønkroner, og det bidrager til en god bundlinje, siger Michael Rosenberg Madsen.