Abonnementsartikel

Med forventninger om en positiv udvikling blev 2019 en skuffelse for Barslund, der må se et forventet overskud ende med et stort underskud.

2019 var ikke Barslund Groups år. Efter flere år med flot vækst blev omsætningen sidste år sat tilbage til 2015-niveau.

Omsætningen sidste år endte på 1,318 milliarder kroner. Det er godt 200 millioner kroner mindre end i 2018, hvor den lå på 1,527 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af medarbejdere faldt da også til 610 i 2019. Året før havde Barslund Group 656 ansatte.

Store nedskrivninger

Resultatet før skat ender med et underskud på 64 millioner kroner. Det skal stilles op med 2018-overskuddet 53,5 millioner kroner - en forskel på 117,5 millioner kroner.

- Årets resultat er væsentligt påvirket af større nedskrivninger på et mindre antal igangværende og afsluttede sager med cirka 75 millioner kroner, skriver selskabet i årsrapporten og fortsætter:

- Nedskrivningen omfatter indgåede forlig samt igangværende voldgiftssager, som er indregnet til den værdi som de forventes at indbringe. De igangværende og afsluttede tvister vedrører betaling for udført arbejde. Der er ikke tvister omkring den udførte kvalitet.

Endvidere skriver Barslund, at man forventede en positiv udvikling sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ledelsens vurdering, at der er tale om enkeltstående forhold og sager, og at det ikke er indikative for de langsigtede forventninger, skriver Barslund, som også oplyser, at man er kommet ud af 1. halvår 2020 med et positivt resultat.

Barslund Group omfattede i 2019 i alt ni selskaber - Barslund A/S, Barslund AB, Spotland A/S, Spotland AB, Spotland UAB, Zøllner A/S, Shoulders A/S, MH Elektric A/S, Mac Manus Installationer A/S og Total Uthyran AB.

Fra 1. maj i år blev Zøllner, som Barslund ejede en andel af på 50 procent, dog solgt fra. De blev overtaget af Karl Johan Zøllner, som nu er eneejer.