Abonnementsartikel

Lange leveringstider fra producenterne på grund af Brexit og corona-nedlukninger har fået Aksel Benzin til at fylde deres lager op med nye anlæg, så man kan levere fra dag til dag til de danske kunder.

Der står rækker af helt nye knusere, neddelere, sortereanlæg og opstakkere klar på Aksel Benzins lager tæt på Randers. For hos virksomheden, som blandt andet forhandler anlæg fra Powerscreen og Komptech, arbejder man benhårdt på at manøvrere uden om den cocktail af Brexit og corona, som har skabt lange leveringstider for en del maskinleverandører.

- Vi har naturligvis fulgt Brexit-udviklingen meget nøje, for vores brand Powerscreen, som fylder godt i forhold til vores salg, bliver produceret i Nordirland. Sammen med vores producent, har vi forberedt os grundigt på nye og tungere forretningsgange og procedurer i forhold til for eksempel transport, import og toldbehandling, så vi er klar til de ændringer, der venter. Men corona og de udfordringer virussen har skabt, var naturligvis ikke en del af vores plan, fortæller direktør Claus Benzin fra Aksel Benzin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aksel Benzin har forhandlet Powerscreens mobile anlæg i Danmark siden 1986 og begyndte at sælge Powerscreen i Sverige i 2018.

- Vi startede op med en søstervirksomhed i Sverige for to år siden, så vi skal kunne levere mange anlæg - både til det danske og svenske marked - uden, at vores kunder skal vente måneder eller halve år, før de får deres maskine. Så med tanke udelukkende på Brexit, besluttede vi os i starten af året for at få rigtig mange anlæg hjem i løbet af 2020. Og det viste sig at være en god beslutning. For alt har jo forandret sig siden marts måned på grund af corona. Mange af de fabrikker vi får vores anlæg fra, har været lukket ned - og de udfordres stadig af forsyningsproblemer fra deres underleverandører og restriktioner i forhold til Covid-19. Det giver naturligvis lange leveringstider, fortsætter Claus Benzin.

Det er både de mindre og helt store anlæg, der står klar til at rulle ud i grusgrave, på miljøpladser og til entreprenører.

- Vi har fået en række ret forskellige anlægstyper hjem, så vi kan tilfredsstille forskellige kundebehov. Vi leverer til både råstofbranchen og miljøsektoren, så allerede der er der en markant forskel på vores anlæg. De "grønne anlæg" til neddeling og sortering af træ, rødder og have-/parkaffald kommer fra Komptech i Østrig, og der har vi ikke været helt så udfordret på leveringshastigheden, fortæller Claus Benzin.

På trods af corona-situationen oplever Aksel Benzin god aktivitet hos kunderne. Og nye, lidt mindre kundetyper, blandt andet entreprenører og materieludlejningsvirksomheder, fylder mere og mere for hver måned.