Abonnementsartikel

Fra nedlagt kullager over byggeplads med mange aktører til et færdigt grønt kraftvarmeværk - NCC har været med på hele det fire år lange projekt.

Københavns Kommune og Hofor arbejder på at nedbringe CO2-udledningen. Kommunens mål er at være CO2-neutral i 2025, og den nye kraftværksblok, AMV4, er med til at bringe planen tættere på virkelighed. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

I slutningen af august var der officiel indvielse af Amagerværkets nye blok 4, hvor det blev fejret, at kul nu er fortid i Hofor til fordel for bæredygtig biomasse. NCC har været med fra start til slut i skabelsen af det grønne kraftvarmeværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har været med i alle faser af projektet, og det har givet os de bedste forudsætninger for at levere høj kvalitet til vores kunde, siger afdelingschef i NCC's anlægsdivision Cathrine de la Cour.

Fra kullager til byggeplads

Da entreprenøren i sommeren 2016 første gang tog på arbejde på pladsen, kom de til et nedlagt kullager, hvor de havde fået til opgave at byggemodne området og etablere en af landets største byggepladser. Der skulle anlægges veje og føres kabler og etableres en effektiv byggeplads.

Undervejs har NCC sejlet 4500 tons flyveaske til Sønderjylland og bortkørt mange tons jord. Jorden er primært håndteret ved oplægning i mellemdepot, hvor det er prøvetaget og efterfølgende bortkørt til rens eller deponi. Netop nu lægges de sidste belægningssten på den 3.000 kvadratmeter store parkeringsplads på Vindmøllevej.

Kraftvarmeværket blev indviet for nylig og er nu i funktion, mens de sidste entrepriser bliver rundet af. NCC har undervejs udført fire af i alt 41 selvstændige entrepriser, som Hofors projekt har bestået af.