Abonnementsartikel

Det er som at holde en gammel bil kørende, lyder kritikken fra folketingspolitiker, som efterlyser en plan for broen til Langeland.

I løbet af de seneste 12 år har man brugt 203 millioner kroner på renovering af Langelandsbroen. Det skriver Fyns Amts Avis, der selv har haft lommeregneren fremme.

Lige nu er der for eksempel en renovering i gang til 17 millioner kroner, og det er da også lige 100.000 kroner over det beløb, man har brugt i gennemsnit i hvert af det 12 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Folketingsmedlemmet Erling Bonnesen (V) vil forelægge sagen for transportminister Benny Engelbrecht (S). Venstremanden, valgt på Fyn, vil have et svar fra ministeren, som giver et langsigtet perspektiv.

rich-media-2
Langelandsbroen er 774 meter lang. Foto: Colourbox.

- Nu er der brugt rigtig mange penge på at reparere den, og det er jo lidt ligesom, at reparere en gammel bil, og så forventer man, at den holder lidt endnu. Men jeg tror, at der kommer en ny Langelandsbro, eller der kommer en tunnel til Langeland på et tidspunkt ind i fremtiden, siger Erling Bonnesen til TV2 Fyn.

For nylig var Vejdirektoratet i gang med at lægge dræn på ramperne op mod Langelandsbroen. Det arbejde stod på i tre uger som dog ikke skulle påvirke trafikken nævneværdigt.

I uge 34 var Vejdirektoratet i gang med et såkaldt supplerende eftersyn af broen. Arbejdet betød i perioden afspærring af den ene vejbane og lysregulering af trafikken over broen.

Lige nu er man ved at renovere broens hovedarmeringsstænger, som er ramt af rust.