Abonnementsartikel

Forbundsdomstolen afviser alle klager. Femern-projektet kan sættes i gang i Tyskland.

Forvaltningsdomstolen i Leipzig har i dag afvist alle klager over den tyske godkendelse af Femern-forbindelse. Det betyder, at tunnel-projektet nu også kan igangsættes på tysk side.

Oplysningen stammer fra en pressemeddelelse fra Femern Belt Development, hvis formand, borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen, udtaler:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forvaltningsdomstolens afgørelse er meget klar og entydig. Nu er enhver bekymring og alle tvivlsspørgsmål fejet af banen.

Han benytter samtidig lejligheden til at lykønske Femern A/S og den tyske myndighedsforvaltning for et "meget flot stykke arbejde omkring projektet, der fremstår totalt gennemlyst".

- Tavlen er visket ren, og der er ikke bare grønt lys. Det er et grønt lys, der blinker med fuld styrke over et projekt, der nu kan sættes i gang i et samarbejde mellem Lolland-Falster, Sydsjælland og Nordtyskland.

Holger Schou Rasmussen håber i øvrigt, at Femern-forbindelsens modstandere og miljøforkæmpere vil gå ind i et konstruktivt samarbejde de næste ni år, mens byggeriet står på. Det skal medvirke til at finde de rigtige løsninger på det kæmpemæssige infrastrukturprojekt.