Abonnementsartikel

NCC hjemsender 15 timelønnende fra to byggepladser mens yderligere 10 omplaceres til andre opgaver i deres hjemkommuner. BAT-kartellet opfordrer hele branchen til at følge myndighedernes anvisninger.

De nye corona-restiktioner i syv nordjyske kommuner skaber udfordringer - også i byggeriet. Det gælder både for de bygningsarbejdere, der skal krydse en kommunegrænse til en af de syv kommuner for at passe jobbet.

Men det gælder også for bygningsarbejdere med hjemadresse i disse kommuner, som p.t. arbejder andre steder i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos NCC Building har man i øjeblikket to projekter, der er blevet direkte ramt af restriktionerne. Det drejer sig om byggeriet af Vrå Skole i Hjørring Kommune samt et større renoveringsprojekt på ni boligblokke i Mølleparken i Frederikshavn.

- Overordnet set, så løser vi alle corona-udfordringer som de dukker op. Aktuelt har vi på de to pladser hjemsendt 15 timelønnede, mens yderligere 10 er blevet omplaceret til andet arbejde i deres hjemkommuner, fortæller pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC, til Dagens Byggeri.

Han tilføjer, at entreprenøren selvfølgelig gør, hvad der er muligt for at overholde myndighedernes restriktioner.

- Vi har på de to pladser fundet en god løsning i samarbejde med bygherrerne, som er indforståede med, at mindre forsinkelser i byggeprojektet kan komme på tale, hvis restriktionerne trækker ud, fortæller pressechefen.

Men også uden for de berørte kommuner giver restriktionerne problemer. Nogle bygningsarbejdere fra Nordjylland, der arbejder på Sjælland, oplever ifølge BAT-kartellet at blive lus mellem to negle. BAT opfordrer derfor til, at branchen følge myndighedernes retninglinjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- BAT's medlemsforbund har fået mange henvendelser fra bekymrede medlemmer. Medlemmer der helt forståeligt er bekymrede. Vi har også fået underretninger fra medlemmer, der siger, at de bliver set skævt til på de byggepladser, som de kommer til, uden for de syv nordjyske kommuner. Dette er ikke rimeligt, at der skal foregå en stigmatisering af bygningsarbejdere på grund af corona-tiltag. Nogle virksomheder bliver sikkert presset af deres kunder, af bygherrerne. Vi skal derfor rette en kraftig henstilling til, at byggeriets kunder og bygherrerne lige slår koldt vand i blodet, inden de truer med dagbøder og alt muligt andet. Man kan for eksempel i fællesskab aftale længere fælles tidsfrister for færdiggørelse af arbejdet, skriver BAT-kartellet i en pressemeddelelse.