Abonnementsartikel

Udlejningsvirksomheden opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner.

Kranafdelingen er i kraftig vækst hos Ajos, og det var en medvirkende årsag til, at udlejningsvirksomheden for kort tid siden frasolgte sin hejsafdeling.

Den stigende efterspørgsel i markedet for kraner kræver et øget fokus på det ekspanderende forretningsområde, og nu styrker Ajos sin kranflåde med yderligere fem semimobilkraner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Investeringen på flere millioner kroner er desuden i tråd med Ajos' strategi, hvor virksomhedens forskellige afdelinger vil blive styrket massivt efter salget af hejsafdelingen.

- Vores kranafdeling har i flere år oplevet en stigende efterspørgsel på vores moderne kranflåde på grund af deres fleksibilitet og høje effektivitet. Vi ser det som en logisk udvikling, at vi løbende styrker vores flåde af kraner, så vi kan servicere og sikre de rette kranløsninger for vores kunder, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for kraner i Ajos.

Alene i løbet af de seneste tre år har Ajos købt 16 kraner hos Potain, og kranerne er eftertragtede fra kunder i den danske byggebranche og industrien, som lejer kraner eller decideret køber gennem Ajos.

Nemme at betjene

De fem nye kraner består af modellerne IGO 50 og IGO 130. Begge modeller er kendetegnede ved at være enkle at betjene, hurtige at stille op og nedtage igen, og derfor velegnede som en mobil kranløsning af kortere eller længere varighed på en byggeplads, i et havneområde eller i industrien.

rich-media-2
Der er stor efterspørgsel på såkaldte semi-mobil-kraner.

IGO 50 kan løfte op til fire tons, og selv ved spidsen af den 40 meter lange bom klarer den 1,1 tons. IGO 130 er Potains største semimobilkran. Den løfter op til otte tons, og med en rækkevidde på 50 meter løfter den 1,4 tons ved spids.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle fem nyindkøbte kraner er desuden udstyret med bogie-undervogn, så de kan arbejde på udlagte skinner på eksempelvis en byggeplads. Derved øges deres arbejdsområde markant, hvilket optimerer byggeprocessen og sikrer kunderne en bedre økonomi i projektet.

- Vores kunder vælger ofte to til tre semimobilkraner som et effektivt alternativ til de mellemstore tårnkraner. Semimobilkraner kan dække det samme område som en tårnkran men med lavere omkostninger, fordi de i større grad kan sættes op og nedtages efter behov, forklarer Jørn Rauff Larsen.

Den første kran i den nye investering - en IGO 130 - leveres i februar 2021, og de fire øvrige følger snart derefter.