Abonnementsartikel

DS Byggeri er under konkursbehandling. Firmaet var omdrejningspunkt for den faglige tvist i København, der for et års tid siden skabte stor opmærksomhed med overfald og et væltet stillads.

Det unge firma DS Byggeri ser ikke ud til at blive gammel. Firmaets selskabsstatus er netop sat til at være "Under konkurs". Statussen blev ændret 17. november, men ni dage forinden ændrede firmaet navn til "Byggeselskabet af den 8 Nov aps".

Nogle vil måske genkende navnet DS Byggeri fra konflikten i København sidste år, hvor et flere etager højt stillads blev væltet efter flere dage med ballade omkring byggeprojektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet blev stiftet i november 2018 af Donatas Aleksandravicius. I oktober i år blev firmaet første årsregnskab præsenteret. Regnskabet dækker perioden fra stiftelsen frem til udgangen af 2019.

Det viser en brutto fortjeneste på 1,5 millioner kroner. Men med en udskrivning til personaleomkostninger på liger over tre millioner kroner samt et par småposter, ender årets resultat med et minus på 1,6 millioner kroner.

Da egenkapitalen forinden blot var på 50.000 kroner, står firmaet i dag med en negativ egenkapital på lige over 1,55 millioner kroner.

Rod i selskabet

Den underskrivende revisor på årsregnskabet har foretaget en såkaldt assistanceerklæring på regnskabet. Det betyder i praksis, at der kun er lavet en opstilling af regnskabet i henhold til lovgivningen, og der altså ikke er udført kontroller af revisorerne.

Men på erhvervsdatabasen BiQ er der tilføjet følgende regnskabsnoter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Lovstridige lån; Egenkapital tabt; Usikkerhed om going concern; Revisorbistand: Andre erklæringer uden sikkerhed."

Det lovstridige lån er betalt tilbage, skriver revisoren i årsregnskabet, inklusiv de lovpligtige 10 procent i renter.

Ifølge regnskabet mangler DS Byggeri 2,4 millioner kroner fra debitorer, som man har hensat til tab. Det fremgår ikke nærmere, hvad årsagen er til det.

Donatas Aleksandravicius fortalte i sommers, at han kræver erstatning fra den danske stat, fordi de ikke har beskyttet ham og hans firma godt nok under stilladsballaden. Maskinteknik har forsøgt at få fat Donatas Aleksandravicius til en kommentar om både erstatningskravet og udviklingen i firmat, indtil videre dog uden held.